Milk, nonfat, fluid, with added vitamin A and vitamin D (fat free or skim) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 34 kcal | - | |
Białko | 3.43 g | 6.9% DV | 404% D |
Tłuszcz | 0.08 g | 0.1% DV | |
Węglowodany | 4.89 g | 1.8% DV | |
Woda | 90.8 g | - | |
Popiół | 0.77 g | - | |
Sód | 41 mg | 1.8% DV | |
Cholesterol | 3 mg | 1% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 18.2 mg | 3.3% DV | 195% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 4.7% DV | 275% D |
Witamina B12 | 0.58 ug | 24% DV | 1422% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.13 mg | 10% DV | 593% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.12 mg | 0.7% DV | 43.38% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.39 mg | 7.8% DV | 456% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.4% DV | 201% D |
25-hydroksycholekalcyferol | 0 ug | - | - |
Witamina D | 44 iu | - | - |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 2 ug | - | - |
Cholina, wolna | 3.1 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 11.5 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 0.8 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 2 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 0.9 mg | - | - |
cis-beta-Karoten | 1 ug | - | - |
Kryptoksantyna, alfa | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Retinol | 64 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
trans-beta-Karoten | 1 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 64 ug | 7.1% DV | 418% D |
Witamina D (D2 + D3) | 1.1 ug | 5.5% DV | 324% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.1 ug | - | - |
Witamina E | 0 mg | 0.1% DV | 7.84% D |
Minerały ❯
Wapń | 132 mg | 10% DV | 597% D |
Miedź | 0 mg | 0.2% DV | 13.07% D |
Jod | 35.7 ug | 24% DV | 1400% D |
Żelazo | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Magnez | 12.5 mg | 3% DV | 175% D |
Mangan | 0 mg | 0% DV | 2.56% D |
Fosfor | 107 mg | 8.6% DV | 504% D |
Potas | 167 mg | 3.6% DV | 209% D |
Selen | 2 ug | 3.6% DV | 214% D |
Sód | 41 mg | 1.8% DV | 105% D |
Cynk | 0.45 mg | 4.1% DV | 241% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.12 g | - | |
Arginina | 0.13 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.3 g | - | |
Cysteina | 0.04 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.83 g | - | |
Glicyna | 0.07 g | - | |
Histydyna | 0.1 g | - | |
Izoletyda | 0.18 g | - | |
Leucyna | 0.35 g | - | |
Lizyna | 0.3 g | - | |
Metionina | 0.09 g | - | |
Fenyloalanina | 0.17 g | - | |
Prolina | 0.35 g | - | |
Seryna | 0.2 g | - | |
Treonina | 0.17 g | - | |
Tryptofan | 0.05 g | - | |
Tyrozyna | 0.17 g | - | |
Walina | 0.22 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.01 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-11 | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.02 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 7:0 | 0 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 21:0 | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.02 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 9:0 | 0 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.01 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 23:0 | 0 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 5:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.89 g | 1.8% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 5.05 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 0.77 g | - | |
Betaina | 0.9 mg | - | |
Cholesterol | 3 mg | 1% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Azot | 0.54 g | - | |
Woda | 90.8 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central