Yogurt, Greek, plain, nonfat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 59 kcal -
Białko 10.3 g 21% DV 698% D
Tłuszcz 0.37 g 0.5% DV
Węglowodany 3.64 g 1.3% DV
Woda 85 g -
Popiół 0.72 g -
Sód 36 mg 1.6% DV
Cholesterol 5 mg 1.7% DV

Witaminy

Minerały

Wapń 111 mg 8.5% DV 289% D
Miedź 0.02 mg 1.9% DV 64.03% D
Żelazo 0.07 mg 0.4% DV 13.18% D
Magnez 10.7 mg 2.5% DV 86.36% D
Mangan 0.01 mg 0.4% DV 13.26% D
Fosfor 136 mg 11% DV 369% D
Potas 141 mg 3% DV 102% D
Selen 9.9 ug 18% DV 610% D
Sód 36 mg 1.6% DV 53.06% D
Cynk 0.53 mg 4.8% DV 163% D
Alanina 0.35 g -
Arginina 0.36 g -
Kwas asparaginowy 0.74 g -
Cysteina 0.08 g -
Kwas glutaminowy 2.19 g -
Glicyna 0.19 g -
Histydyna 0.29 g -
Izoletyda 0.53 g -
Leucyna 1.03 g -
Lizyna 0.83 g -
Metionina 0.29 g -
Fenyloalanina 0.51 g -
Prolina 1.17 g -
Seryna 0.53 g -
Treonina 0.41 g -
Tryptofan 0.13 g -
Tyrozyna 0.51 g -
Walina 0.67 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.01 g -
Omega-9 eikosenowy 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.04 g -
Kwas arachidowy 0 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.01 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0.01 g -
Kwas palmitynowy 0.05 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.02 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 0.72 g -
Betaina 0.8 mg -
Cholesterol 5 mg 1.7% DV
Hydroksyprolina 0 g -
Azot 1.61 g -
Woda 85 g -

Źródła