Yogurt, Greek, plain, nonfat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 59 kcal | - | |
Białko | 10.3 g | 21% DV | 698% D |
Tłuszcz | 0.37 g | 0.5% DV | |
Węglowodany | 3.64 g | 1.3% DV | |
Woda | 85 g | - | |
Popiół | 0.72 g | - | |
Sód | 36 mg | 1.6% DV | |
Cholesterol | 5 mg | 1.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 15.1 mg | 2.7% DV | 93.07% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.8% DV | 62.15% D |
Witamina B12 | 0.7 ug | 29% DV | 989% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.28 mg | 22% DV | 733% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.21 mg | 1.3% DV | 44.7% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.33 mg | 6.6% DV | 225% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.8% DV | 128% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Cholina, wolna | 2.2 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 8.3 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 1.6 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 1.4 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 1.6 mg | - | - |
Retinol | 1 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 3.77% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.01 mg | 0.1% DV | 2.26% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 111 mg | 8.5% DV | 289% D |
Miedź | 0.02 mg | 1.9% DV | 64.03% D |
Żelazo | 0.07 mg | 0.4% DV | 13.18% D |
Magnez | 10.7 mg | 2.5% DV | 86.36% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 13.26% D |
Fosfor | 136 mg | 11% DV | 369% D |
Potas | 141 mg | 3% DV | 102% D |
Selen | 9.9 ug | 18% DV | 610% D |
Sód | 36 mg | 1.6% DV | 53.06% D |
Cynk | 0.53 mg | 4.8% DV | 163% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.35 g | - | |
Arginina | 0.36 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.74 g | - | |
Cysteina | 0.08 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.19 g | - | |
Glicyna | 0.19 g | - | |
Histydyna | 0.29 g | - | |
Izoletyda | 0.53 g | - | |
Leucyna | 1.03 g | - | |
Lizyna | 0.83 g | - | |
Metionina | 0.29 g | - | |
Fenyloalanina | 0.51 g | - | |
Prolina | 1.17 g | - | |
Seryna | 0.53 g | - | |
Treonina | 0.41 g | - | |
Tryptofan | 0.13 g | - | |
Tyrozyna | 0.51 g | - | |
Walina | 0.67 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.04 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.05 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.02 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.64 g | 1.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.7 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 2.57 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 0.72 g | - | |
Betaina | 0.8 mg | - | |
Cholesterol | 5 mg | 1.7% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Azot | 1.61 g | - | |
Woda | 85 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central