Cheese, pasteurized process, American, vitamin D fortified - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 368 kcal -
Białko 18 g 36% DV 196% D
Tłuszcz 30.6 g 39% DV
Węglowodany 5.27 g 1.9% DV
Woda 39.6 g -
Popiół 6.59 g -
Sód 1660 mg 72% DV
Cholesterol 98 mg 33% DV

Witaminy

Cholina 19.2 mg 3.5% DV 18.97% D
Witamina B1 (Tiamina) 0.02 mg 1.3% DV 6.79% D
Witamina B12 1.45 ug 60% DV 328% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.25 mg 19% DV 103% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.1 mg 0.6% DV 3.23% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.42 mg 8.3% DV 45.11% D
Witamina B6 0.06 mg 3.3% DV 17.9% D
Witamina D 301 iu - -
Witamina K (filochinon) 3.2 ug 2.7% DV 14.49% D

Minerały

Wapń 866 mg 67% DV 362% D
Miedź 0.05 mg 5.1% DV 27.78% D
Żelazo 0.48 mg 2.7% DV 14.49% D
Magnez 25.1 mg 6% DV 32.48% D
Mangan 0.04 mg 1.7% DV 8.98% D
Fosfor 540 mg 43% DV 235% D
Potas 149 mg 3.2% DV 17.23% D
Selen 20.4 ug 37% DV 202% D
Sód 1660 mg 72% DV 392% D
Cynk 2.42 mg 22% DV 120% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.14 g -
Omega-3 DHA 0.01 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0.01 g -
Omega-3 EPA 0.01 g -
Omega-3 stearydonowy 0.01 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.14 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.81 g -
Omega-9 eikosenowy 0.22 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.22 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 6.38 g -
Kwas arachidowy 0.05 g -
Kwas behenowy 0.02 g -
Kwas masłowy 0.62 g -
Kwas kaprynowy 0.8 g -
Kwas kapronowy 0.51 g -
Kwas kaprylowy 0.33 g -
Kwas laurynowy 0.88 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.19 g -
Kwas mirystynowy 2.93 g -
Kwas palmitynowy 8.15 g -
Kwas pentadekanowy 0.31 g -
Kwas stearynowy 3.24 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0.02 g -
Popiół 6.59 g -
Betaina 2.7 mg -
Cholesterol 98 mg 33% DV
Azot 2.82 g -
Woda 39.6 g -

Źródła