Cheese, pasteurized process, American, vitamin D fortified - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 368 kcal | - | |
Białko | 18 g | 36% DV | 196% D |
Tłuszcz | 30.6 g | 39% DV | |
Węglowodany | 5.27 g | 1.9% DV | |
Woda | 39.6 g | - | |
Popiół | 6.59 g | - | |
Sód | 1660 mg | 72% DV | |
Cholesterol | 98 mg | 33% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 19.2 mg | 3.5% DV | 18.97% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.3% DV | 6.79% D |
Witamina B12 | 1.45 ug | 60% DV | 328% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 19% DV | 103% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.1 mg | 0.6% DV | 3.23% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.42 mg | 8.3% DV | 45.11% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.3% DV | 17.9% D |
Witamina D | 301 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.2 ug | 2.7% DV | 14.49% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 26 ug | - | - |
Cholina, wolna | 2.6 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 4.5 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 0.7 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 5.9 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 5.6 mg | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 4 ug | - | - |
Retinol | 297 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.04 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.13 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.06 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 300 ug | 33% DV | 181% D |
Witamina D (D2 + D3) | 7.5 ug | 38% DV | 204% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 7.5 ug | - | - |
Witamina E | 0.79 mg | 5.3% DV | 28.62% D |
Witamina K (menachinon-4) | 10.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 866 mg | 67% DV | 362% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.1% DV | 27.78% D |
Żelazo | 0.48 mg | 2.7% DV | 14.49% D |
Magnez | 25.1 mg | 6% DV | 32.48% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.7% DV | 8.98% D |
Fosfor | 540 mg | 43% DV | 235% D |
Potas | 149 mg | 3.2% DV | 17.23% D |
Selen | 20.4 ug | 37% DV | 202% D |
Sód | 1660 mg | 72% DV | 392% D |
Cynk | 2.42 mg | 22% DV | 120% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.14 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.14 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.81 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.22 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.22 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 6.38 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.62 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.8 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.51 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.33 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.88 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.19 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.93 g | - | |
Kwas palmitynowy | 8.15 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.31 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.24 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0.02 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.27 g | 1.9% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.13 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 2.5 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 6.59 g | - | |
Betaina | 2.7 mg | - | |
Cholesterol | 98 mg | 33% DV | |
Azot | 2.82 g | - | |
Woda | 39.6 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central