Ser szwajcarski - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 393 kcal -
Białko 27 g 54% DV 275% D
Tłuszcz 31 g 40% DV
Węglowodany 1.44 g 0.5% DV
Woda 37.6 g -
Popiół 2.97 g -
Sód 185 mg 8% DV
Cholesterol 93 mg 31% DV

Witaminy

Minerały

Wapń 890 mg 68% DV 348% D
Miedź 0.05 mg 5.2% DV 26.58% D
Żelazo 0.13 mg 0.7% DV 3.68% D
Magnez 33.4 mg 8% DV 40.47% D
Mangan 0.03 mg 1.2% DV 5.97% D
Fosfor 574 mg 46% DV 234% D
Potas 71 mg 1.5% DV 7.69% D
Selen 30.1 ug 55% DV 279% D
Sód 185 mg 8% DV 40.93% D
Cynk 4.37 mg 40% DV 202% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.13 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0.01 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.13 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.73 g -
Omega-9 eikosenowy 0.06 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.06 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 6.37 g -
Kwas arachidowy 0.04 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.68 g -
Kwas kaprynowy 0.77 g -
Kwas kapronowy 0.54 g -
Kwas kaprylowy 0.33 g -
Kwas laurynowy 0.87 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.19 g -
Kwas mirystynowy 2.92 g -
Kwas palmitynowy 8.34 g -
Kwas pentadekanowy 0.31 g -
Kwas stearynowy 3.18 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 2.97 g -
Betaina 0.1 mg -
Cholesterol 93 mg 31% DV
Azot 4.23 g -
Woda 37.6 g -

Źródła