Ser szwajcarski - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
393 kcal | - | - |
Białko
|
27 g | 54% DV | 275% D |
Tłuszcz
|
31 g | 40% DV | - |
Węglowodany
|
1.44 g | 0.5% DV | - |
Woda
|
37.6 g | - | - |
Popiół
|
2.97 g | - | - |
Sód
|
185 mg | 8% DV | - |
Cholesterol
|
93 mg | 31% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
13.8 mg | 2.5% DV | 12.77% D |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.01 mg | 0.9% DV | 4.66% D |
Witamina B12
|
3.02 ug | 126% DV | 640% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.3 mg | 23% DV | 119% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.06 mg | 0.4% DV | 1.91% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.35 mg | 7% DV | 35.83% D |
Witamina B6
|
0.07 mg | 4.1% DV | 20.95% D |
Witamina D
|
0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
1.4 ug | 1.2% DV | 5.94% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
1 ug | - | - |
Karoten, beta
|
60 ug | - | - |
Cholina, wolna
|
3.3 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny
|
0 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny
|
0.1 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny
|
6 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny
|
4.4 mg | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
9 ug | - | - |
Retinol
|
287 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.02 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.08 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.13 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
292 ug | 32% DV | 165% D |
Witamina D (D2 + D3)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Witamina E
|
0.6 mg | 4% DV | 20.36% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4)
|
6.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
890 mg | 68% DV | 348% D |
Miedź
|
0.05 mg | 5.2% DV | 26.58% D |
Żelazo
|
0.13 mg | 0.7% DV | 3.68% D |
Magnez
|
33.4 mg | 8% DV | 40.47% D |
Mangan
|
0.03 mg | 1.2% DV | 5.97% D |
Fosfor
|
574 mg | 46% DV | 234% D |
Potas
|
71 mg | 1.5% DV | 7.69% D |
Selen
|
30.1 ug | 55% DV | 279% D |
Sód
|
185 mg | 8% DV | 40.93% D |
Cynk
|
4.37 mg | 40% DV | 202% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.13 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.73 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
6.37 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.68 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.77 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0.54 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.33 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.87 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.19 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
2.92 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
8.34 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.31 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
3.18 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
2.97 g | - | - |
Betaina
|
0.1 mg | - | - |
Cholesterol
|
93 mg | 31% DV | - |
Azot
|
4.23 g | - | - |
Woda
|
37.6 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Dairy and Egg Products (1)