Restaurant, Latino, tamale, pork - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 174 kcal -
Białko 7.38 g 15% DV 170% D
Tłuszcz 9.04 g 12% DV
Węglowodany 15.8 g 5.7% DV
Skrobia 12.5 g -
Błonnik 2.4 g 8.6% DV 98.52% D
Woda 66 g -
Popiół 1.82 g -
Sód 473 mg 21% DV
Cholesterol 20 mg 6.7% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.04 mg 3.3% DV 38.31% D
Witamina B12 0.12 ug 5% DV 57.47% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.05 mg 3.8% DV 44.21% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.29 mg 8.1% DV 92.67% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.37 mg 7.3% DV 83.91% D
Witamina B6 0.13 mg 7.8% DV 89.25% D
Witamina K (filochinon) 5.1 ug 4.3% DV 48.85% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 113 ug - -
Kryptoksantyna, beta 58 ug - -
Retinol 1 ug - -
Tokoferol beta 0.03 mg - -
Tokoferol delta 0.37 mg - -
Tokoferol gamma 4.13 mg - -
Tokotrienol alfa 0.06 mg - -
Tokotrienol beta 0 mg - -
Tokotrienol delta 0.07 mg - -
Tokotrienol gamma 0.13 mg - -
Witamina A, RAE 12 ug 1.3% DV 15.33% D
Witamina E 0.53 mg 3.5% DV 40.61% D
Witamina K (menachinon-4) 2.8 ug - -

Minerały

Wapń 75 mg 5.8% DV 66.31% D
Miedź 0.05 mg 5.6% DV 63.86% D
Żelazo 0.87 mg 4.8% DV 55.56% D
Magnez 26.2 mg 6.2% DV 71.7% D
Mangan 0.19 mg 8.1% DV 92.95% D
Fosfor 120 mg 9.6% DV 110% D
Potas 152 mg 3.2% DV 37.17% D
Selen 9.8 ug 18% DV 205% D
Sód 473 mg 21% DV 236% D
Cynk 1.2 mg 11% DV 125% D
Alanina 0.35 g -
Arginina 0.36 g -
Kwas asparaginowy 0.56 g -
Cysteina 0.08 g -
Kwas glutaminowy 1.03 g -
Glicyna 0.28 g -
Histydyna 0.18 g -
Izoletyda 0.25 g -
Leucyna 0.5 g -
Lizyna 0.44 g -
Metionina 0.17 g -
Fenyloalanina 0.24 g -
Prolina 0.3 g -
Seryna 0.25 g -
Treonina 0.25 g -
Tryptofan 0.06 g -
Tyrozyna 0.17 g -
Walina 0.28 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.1 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.1 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.82 g -
Omega-9 eikosenowy 0.06 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.06 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 2.97 g -
Kwas arachidowy 0.02 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.01 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.03 g -
Kwas mirystynowy 0.1 g -
Kwas palmitynowy 1.69 g -
Kwas pentadekanowy 0.01 g -
Kwas stearynowy 0.82 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 1.82 g -
Cholesterol 20 mg 6.7% DV
Azot 1.18 g -
Woda 66 g -

Źródła