Ser szwajcarski - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 393 kcal | - | |
Białko | 27 g | 54% DV | 275% D |
Tłuszcz | 31 g | 40% DV | |
Węglowodany | 1.44 g | 0.5% DV | |
Woda | 37.6 g | - | |
Popiół | 2.97 g | - | |
Sód | 185 mg | 8% DV | |
Cholesterol | 93 mg | 31% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 13.8 mg | 2.5% DV | 12.77% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 0.9% DV | 4.66% D |
Witamina B12 | 3.02 ug | 126% DV | 640% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.3 mg | 23% DV | 119% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.06 mg | 0.4% DV | 1.91% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.35 mg | 7% DV | 35.83% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4.1% DV | 20.95% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.4 ug | 1.2% DV | 5.94% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 60 ug | - | - |
Cholina, wolna | 3.3 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 0 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 0.1 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 6 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 4.4 mg | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Retinol | 287 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.08 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.13 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 292 ug | 32% DV | 165% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.6 mg | 4% DV | 20.36% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 6.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 890 mg | 68% DV | 348% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.2% DV | 26.58% D |
Żelazo | 0.13 mg | 0.7% DV | 3.68% D |
Magnez | 33.4 mg | 8% DV | 40.47% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.2% DV | 5.97% D |
Fosfor | 574 mg | 46% DV | 234% D |
Potas | 71 mg | 1.5% DV | 7.69% D |
Selen | 30.1 ug | 55% DV | 279% D |
Sód | 185 mg | 8% DV | 40.93% D |
Cynk | 4.37 mg | 40% DV | 202% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.13 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.13 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.73 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.06 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 6.37 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.68 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.77 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.54 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.33 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.87 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.19 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.92 g | - | |
Kwas palmitynowy | 8.34 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.31 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.18 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.44 g | 0.5% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.97 g | - | |
Betaina | 0.1 mg | - | |
Cholesterol | 93 mg | 31% DV | |
Azot | 4.23 g | - | |
Woda | 37.6 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central