Mustard, prepared, yellow - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 60 kcal | - | |
Białko | 3.74 g | 7.5% DV | 249% D |
Tłuszcz | 3.34 g | 4.3% DV | |
Węglowodany | 5.83 g | 2.1% DV | |
Skrobia | 0.64 g | - | |
Cukry | 0.92 g | - | |
Błonnik | 4 g | 14% DV | 476% D |
Woda | 83.72 g | - | |
Popiół | 3.37 g | - | |
Sód | 1104 mg | 48% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 22.4 mg | 4.1% DV | 136% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 109 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.18 mg | 15% DV | 492% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.07 mg | 5.4% DV | 179% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.57 mg | 3.5% DV | 118% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.25 mg | 5.1% DV | 169% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4.1% DV | 137% D |
Witamina C | 0.3 mg | 0.3% DV | 11.11% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.4 ug | 1.2% DV | 38.89% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 51 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 27 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.08 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 2.15 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 5 ug | 0.6% DV | 18.52% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.36 mg | 2.4% DV | 80% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 63 mg | 4.8% DV | 162% D |
Miedź | 0.07 mg | 8.2% DV | 274% D |
Fluor, F | 1.5 ug | - | - |
Żelazo | 1.61 mg | 8.9% DV | 298% D |
Magnez | 48 mg | 11% DV | 381% D |
Mangan | 0.42 mg | 18% DV | 612% D |
Fosfor | 108 mg | 8.6% DV | 288% D |
Potas | 152 mg | 3.2% DV | 108% D |
Selen | 33.5 ug | 61% DV | 2030% D |
Sód | 1104 mg | 48% DV | 1600% D |
Cynk | 0.64 mg | 5.8% DV | 194% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.16 g | - | |
Arginina | 0.25 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.39 g | - | |
Cysteina | 0.07 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.72 g | - | |
Glicyna | 0.23 g | - | |
Histydyna | 0.12 g | - | |
Izoletyda | 0.15 g | - | |
Leucyna | 0.29 g | - | |
Lizyna | 0.26 g | - | |
Metionina | 0.08 g | - | |
Fenyloalanina | 0.16 g | - | |
Prolina | 0.36 g | - | |
Seryna | 0.2 g | - | |
Treonina | 0.17 g | - | |
Tryptofan | 0.01 g | - | |
Tyrozyna | 0.13 g | - | |
Walina | 0.19 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.37 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.37 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.36 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.36 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.29 g | - | |
Omega-9 erukowy | 1.06 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.78 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.77 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.12 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.04 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 1.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.83 g | 2.1% DV | |
Fruktoza | 0.23 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.47 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.64 g | - | |
Sacharoza | 0.21 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.37 g | - | |
Betaina | 0.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 83.72 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central