Butter, stick, salted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Tłuszcz 82.2 g 105% DV
Woda 15.8 g -
Sód 524 mg 23% DV
Cholesterol 235 mg 78% DV

The data for this particular food might be incomplete

Witaminy

Minerały

Wapń 21 mg 1.6% DV ?
Miedź 0.01 mg 0.7% DV ?
Jod 0 ug 0% DV ?
Żelazo 0.06 mg 0.3% DV ?
Magnez 1.6 mg 0.4% DV ?
Mangan 0.01 mg 0.2% DV ?
Fosfor 22 mg 1.8% DV ?
Potas 23 mg 0.5% DV ?
Selen 0 ug 0% DV ?
Sód 524 mg 23% DV ?
Cynk 0.07 mg 0.6% DV ?
Alanina 0.02 g -
Arginina 0.04 g -
Kwas asparaginowy 0.04 g -
Cysteina 0 g -
Kwas glutaminowy 0.08 g -
Glicyna 0.01 g -
Histydyna 0.01 g -
Izoletyda 0.02 g -
Leucyna 0.05 g -
Lizyna 0.07 g -
Metionina 0.01 g -
Fenyloalanina 0.03 g -
Prolina 0.06 g -
Seryna 0.04 g -
Treonina 0.03 g -
Tryptofan 0.01 g -
Tyrozyna 0.02 g -
Walina 0.03 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.31 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0.02 g -
Omega-3 stearydonowy 0.02 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.33 g -
Omega-6 (n-6) 0.02 g -
Omega-6 linolowy 1.89 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.12 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-11 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 15 g -
Kwas arachidowy 0.1 g -
Kwas behenowy 0.04 g -
Kwas masłowy 2.04 g -
Kwas kaprynowy 1.92 g -
Kwas kapronowy 1.44 g -
Kwas kaprylowy 0.84 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 7:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 21:0 0.01 g -
Kwas laurynowy 2.2 g -
Kwas lignocerynowy 0.02 g -
Kwas margarynowy 0.43 g -
Kwas mirystynowy 7.15 g -
Kwas palmitynowy 21.2 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 9:0 0 g -
Kwas pentadekanowy 0.75 g -
Kwas stearynowy 7.42 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 23:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 5:0 0 g -
Cholesterol 235 mg 78% DV
Hydroksyprolina 0 g -
Woda 15.8 g -

Źródła