Restaurant, Latino, pupusas con frijoles (pupusas, bean) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 229 kcal -
Białko 5.59 g 11% DV 97.64% D
Tłuszcz 9.01 g 12% DV
Węglowodany 31.5 g 11% DV
Skrobia 23.6 g -
Błonnik 5.8 g 21% DV 181% D
Woda 52.2 g -
Popiół 1.74 g -
Sód 305 mg 13% DV

Witaminy

Cholina 39.6 mg 7.2% DV 62.88% D
Witamina B1 (Tiamina) 0.08 mg 6.4% DV 56.04% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.03 mg 2.3% DV 20.15% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.87 mg 5.4% DV 47.33% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.3 mg 6.1% DV 52.93% D
Witamina B6 0.17 mg 10% DV 88.36% D
Witamina K (filochinon) 7.4 ug 6.2% DV 53.86% D

Minerały

Wapń 51 mg 3.9% DV 34.26% D
Miedź 0.14 mg 16% DV 137% D
Żelazo 1.46 mg 8.1% DV 70.84% D
Magnez 53.6 mg 13% DV 111% D
Mangan 0.34 mg 15% DV 131% D
Fosfor 144 mg 12% DV 101% D
Potas 305 mg 6.5% DV 56.68% D
Selen 7 ug 13% DV 111% D
Sód 305 mg 13% DV 116% D
Cynk 0.94 mg 8.5% DV 74.63% D
Alanina 0.3 g -
Arginina 0.3 g -
Kwas asparaginowy 0.56 g -
Cysteina 0.08 g -
Kwas glutaminowy 1 g -
Glicyna 0.22 g -
Histydyna 0.17 g -
Izoletyda 0.23 g -
Leucyna 0.54 g -
Lizyna 0.3 g -
Metionina 0.1 g -
Fenyloalanina 0.3 g -
Prolina 0.31 g -
Seryna 0.32 g -
Treonina 0.22 g -
Tryptofan 0.06 g -
Tyrozyna 0.14 g -
Walina 0.27 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.33 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.33 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 2.49 g -
Omega-9 eikosenowy 0.06 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.06 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 2.77 g -
Kwas arachidowy 0.02 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.01 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.02 g -
Kwas mirystynowy 0.07 g -
Kwas palmitynowy 1.42 g -
Kwas pentadekanowy 0.01 g -
Kwas stearynowy 0.61 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 1.74 g -
Betaina 0.8 mg -
Azot 0.9 g -
Woda 52.2 g -

Źródła