Ryba, polak, surowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 53 kcal | - | |
Białko | 12.3 g | 25% DV | 928% D |
Tłuszcz | 0.41 g | 0.5% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 86.7 g | - | |
Popiół | 1.36 g | - | |
Sód | 333 mg | 14% DV | |
Cholesterol | 46 mg | 15% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.5% DV | 94.34% D |
Witamina B12 | 1.63 ug | 68% DV | 2563% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 mg | 6.2% DV | 232% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.65 mg | 4.1% DV | 154% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.24 mg | 4.7% DV | 179% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4.1% DV | 153% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 8 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Retinol | 3 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 12.58% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 37.74% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.49 mg | 3.3% DV | 123% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 15 mg | 1.2% DV | 43.54% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.4% DV | 130% D |
Żelazo | 0.22 mg | 1.2% DV | 46.12% D |
Magnez | 16.1 mg | 3.8% DV | 145% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 18.05% D |
Fosfor | 284 mg | 23% DV | 857% D |
Potas | 160 mg | 3.4% DV | 128% D |
Selen | 15.9 ug | 29% DV | 1091% D |
Sód | 333 mg | 14% DV | 546% D |
Cynk | 0.31 mg | 2.8% DV | 106% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.75 g | - | |
Arginina | 0.93 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.31 g | - | |
Cysteina | 0.14 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.08 g | - | |
Glicyna | 0.59 g | - | |
Histydyna | 0.28 g | - | |
Izoletyda | 0.62 g | - | |
Leucyna | 1.06 g | - | |
Lizyna | 1.21 g | - | |
Metionina | 0.4 g | - | |
Fenyloalanina | 0.51 g | - | |
Prolina | 0.5 g | - | |
Seryna | 0.54 g | - | |
Treonina | 0.58 g | - | |
Tryptofan | 0.18 g | - | |
Tyrozyna | 0.49 g | - | |
Walina | 0.67 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.12 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0.12 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.05 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.05 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.09 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.03 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.36 g | - | |
Cholesterol | 46 mg | 15% DV | |
Azot | 1.97 g | - | |
Woda | 86.7 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central