Ryba, polak, surowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 53 kcal -
Białko 12.3 g 25% DV 928% D
Tłuszcz 0.41 g 0.5% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 86.7 g -
Popiół 1.36 g -
Sód 333 mg 14% DV
Cholesterol 46 mg 15% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.03 mg 2.5% DV 94.34% D
Witamina B12 1.63 ug 68% DV 2563% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.08 mg 6.2% DV 232% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.65 mg 4.1% DV 154% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.24 mg 4.7% DV 179% D
Witamina B6 0.07 mg 4.1% DV 153% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 8 iu - -
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 15 mg 1.2% DV 43.54% D
Miedź 0.03 mg 3.4% DV 130% D
Żelazo 0.22 mg 1.2% DV 46.12% D
Magnez 16.1 mg 3.8% DV 145% D
Mangan 0.01 mg 0.5% DV 18.05% D
Fosfor 284 mg 23% DV 857% D
Potas 160 mg 3.4% DV 128% D
Selen 15.9 ug 29% DV 1091% D
Sód 333 mg 14% DV 546% D
Cynk 0.31 mg 2.8% DV 106% D
Alanina 0.75 g -
Arginina 0.93 g -
Kwas asparaginowy 1.31 g -
Cysteina 0.14 g -
Kwas glutaminowy 2.08 g -
Glicyna 0.59 g -
Histydyna 0.28 g -
Izoletyda 0.62 g -
Leucyna 1.06 g -
Lizyna 1.21 g -
Metionina 0.4 g -
Fenyloalanina 0.51 g -
Prolina 0.5 g -
Seryna 0.54 g -
Treonina 0.58 g -
Tryptofan 0.18 g -
Tyrozyna 0.49 g -
Walina 0.67 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0 g -
Omega-3 DHA 0.12 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0.12 g -
Omega-3 EPA 0.05 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0 g -
Omega-9 eikosenowy 0.01 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.01 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.05 g -
Kwas arachidowy 0 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0 g -
Kwas palmitynowy 0.09 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.03 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 1.36 g -
Cholesterol 46 mg 15% DV
Azot 1.97 g -
Woda 86.7 g -

Źródła