Kielbasa, fully cooked, grilled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 337 kcal | - | |
Białko | 12.45 g | 25% DV | 148% D |
Tłuszcz | 29.68 g | 38% DV | |
Węglowodany | 5.03 g | 1.8% DV | |
Cukry | 2.39 g | - | |
Woda | 49.38 g | - | |
Popiół | 3.46 g | - | |
Sód | 1062 mg | 46% DV | |
Cholesterol | 73 mg | 24% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 41.8 mg | 7.6% DV | 45.1% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 32 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.15 mg | 13% DV | 74.18% D |
Witamina B12 | 0.72 ug | 30% DV | 178% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.21 mg | 16% DV | 96.78% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.73 mg | 23% DV | 138% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.64 mg | 13% DV | 76.32% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.7% DV | 33.86% D |
Witamina C | 14.7 mg | 16% DV | 96.93% D |
Witamina D | 35 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 9 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.33 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.04 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 9 ug | 1% DV | 5.93% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.9 ug | 4.5% DV | 26.71% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.9 ug | - | - |
Witamina E | 0.38 mg | 2.5% DV | 15.03% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 20.1 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 42 mg | 3.2% DV | 19.17% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.2% DV | 36.93% D |
Żelazo | 0.99 mg | 5.5% DV | 32.64% D |
Magnez | 16 mg | 3.8% DV | 22.61% D |
Mangan | 0.06 mg | 2.5% DV | 14.71% D |
Fosfor | 204 mg | 16% DV | 96.85% D |
Potas | 306 mg | 6.5% DV | 38.64% D |
Selen | 19.8 ug | 36% DV | 214% D |
Sód | 1062 mg | 46% DV | 274% D |
Cynk | 1.53 mg | 14% DV | 82.55% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.77 g | - | |
Arginina | 0.77 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.06 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.9 g | - | |
Glicyna | 0.85 g | - | |
Histydyna | 0.36 g | - | |
Izoletyda | 0.5 g | - | |
Leucyna | 0.91 g | - | |
Lizyna | 0.83 g | - | |
Metionina | 0.29 g | - | |
Fenyloalanina | 0.45 g | - | |
Prolina | 0.84 g | - | |
Seryna | 0.51 g | - | |
Treonina | 0.41 g | - | |
Tryptofan | 0.12 g | - | |
Tyrozyna | 0.35 g | - | |
Walina | 0.59 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.25 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.25 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.73 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.63 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.25 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.08 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 11.39 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 11.18 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.03 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.03 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.11 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.39 g | - | |
Kwas palmitynowy | 6.24 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 3 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.71 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.7 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.17 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.11 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.21 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.03 g | 1.8% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.72 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.67 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.46 g | - | |
Betaina | 4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 73 mg | 24% DV | |
Hydroksyprolina | 0.12 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 49.38 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central