Cheese, cottage, lowfat, 2% milkfat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 81 kcal | - | |
Białko | 10.45 g | 21% DV | 516% D |
Tłuszcz | 2.27 g | 2.9% DV | |
Węglowodany | 4.76 g | 1.7% DV | |
Cukry | 4 g | - | |
Woda | 81.24 g | - | |
Popiół | 1.27 g | - | |
Sód | 308 mg | 13% DV | |
Cholesterol | 12 mg | 4% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 16.3 mg | 3% DV | 73.18% D |
Kwas foliowy | 8 ug | - | - |
Witamina A | 236 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 41.15% D |
Witamina B12 | 0.47 ug | 20% DV | 484% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 19% DV | 477% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.1 mg | 0.6% DV | 15.9% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.52 mg | 10% DV | 259% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.4% DV | 82.79% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 6 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 68 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 68 ug | 7.6% DV | 187% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.08 mg | 0.5% DV | 13.17% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 111 mg | 8.5% DV | 211% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.7% DV | 90.53% D |
Żelazo | 0.13 mg | 0.7% DV | 17.83% D |
Magnez | 9 mg | 2.1% DV | 52.91% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 16.1% D |
Fosfor | 150 mg | 12% DV | 296% D |
Potas | 125 mg | 2.7% DV | 65.67% D |
Selen | 11.9 ug | 22% DV | 534% D |
Sód | 308 mg | 13% DV | 331% D |
Cynk | 0.51 mg | 4.6% DV | 114% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.41 g | - | |
Arginina | 0.47 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.96 g | - | |
Cysteina | 0.06 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.45 g | - | |
Glicyna | 0.21 g | - | |
Histydyna | 0.31 g | - | |
Izoletyda | 0.56 g | - | |
Leucyna | 1.05 g | - | |
Lizyna | 0.88 g | - | |
Metionina | 0.25 g | - | |
Fenyloalanina | 0.54 g | - | |
Prolina | 1.16 g | - | |
Seryna | 0.6 g | - | |
Treonina | 0.47 g | - | |
Tryptofan | 0.14 g | - | |
Tyrozyna | 0.57 g | - | |
Walina | 0.7 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.07 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.46 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.41 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.06 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.03 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.03 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.06 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.2 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.56 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.22 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.76 g | 1.7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.12 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 3.87 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.27 g | - | |
Betaina | 0.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 12 mg | 4% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 81.24 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central