Cheese, pasteurized process, American, without added vitamin D - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 371 kcal | - | |
Białko | 18.13 g | 36% DV | 195% D |
Tłuszcz | 31.79 g | 41% DV | |
Węglowodany | 3.7 g | 1.3% DV | |
Cukry | 2.26 g | - | |
Woda | 39.61 g | - | |
Popiół | 6.78 g | - | |
Sód | 1671 mg | 73% DV | |
Cholesterol | 100 mg | 33% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 36.2 mg | 6.6% DV | 35.48% D |
Kwas foliowy | 8 ug | - | - |
Witamina A | 945 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.3% DV | 6.74% D |
Witamina B12 | 1.5 ug | 63% DV | 337% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 18% DV | 97.04% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.08 mg | 0.5% DV | 2.56% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.4 mg | 8.1% DV | 43.45% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 3.2% DV | 17.12% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 23 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.6 ug | 2.2% DV | 11.68% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 80 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 243 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.04 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.13 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.08 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.03 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 250 ug | 28% DV | 150% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.6 ug | 3% DV | 16.17% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.6 ug | - | - |
Witamina E | 0.8 mg | 5.3% DV | 28.75% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 1045 mg | 80% DV | 433% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.1% DV | 27.55% D |
Fluor, F | 35 ug | - | - |
Żelazo | 0.63 mg | 3.5% DV | 18.87% D |
Magnez | 26 mg | 6.2% DV | 33.37% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.8% DV | 9.61% D |
Fosfor | 641 mg | 51% DV | 276% D |
Potas | 132 mg | 2.8% DV | 15.14% D |
Selen | 20.2 ug | 37% DV | 198% D |
Sód | 1671 mg | 73% DV | 392% D |
Cynk | 2.49 mg | 23% DV | 122% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.61 g | - | |
Arginina | 0.52 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.55 g | - | |
Cysteina | 0.11 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.07 g | - | |
Glicyna | 0.36 g | - | |
Histydyna | 0.55 g | - | |
Izoletyda | 0.94 g | - | |
Leucyna | 1.72 g | - | |
Lizyna | 1.52 g | - | |
Metionina | 0.48 g | - | |
Fenyloalanina | 0.94 g | - | |
Prolina | 1.79 g | - | |
Seryna | 1.09 g | - | |
Treonina | 0.77 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 0.92 g | - | |
Walina | 1.19 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.14 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.14 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.79 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.22 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.2 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 6.36 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.62 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.8 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.51 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.33 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.88 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.19 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.94 g | - | |
Kwas palmitynowy | 8.16 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.31 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.22 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.25 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.5 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.39 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.11 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.84 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.19 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.7 g | 1.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0.11 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 2.15 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 6.78 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 100 mg | 33% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 39.61 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central