Seeds, pumpkin and squash seed kernels, roasted, without salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 574 kcal | - | |
Białko | 29.84 g | 60% DV | 208% D |
Tłuszcz | 49.05 g | 63% DV | |
Węglowodany | 14.71 g | 5.3% DV | |
Skrobia | 0.74 g | - | |
Cukry | 1.29 g | - | |
Błonnik | 6.5 g | 23% DV | 80.89% D |
Woda | 2.03 g | - | |
Popiół | 4.37 g | - | |
Sód | 18 mg | 0.8% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 63 mg | 11% DV | 39.91% D |
Kwas foliowy | 57 ug | - | - |
Witamina A | 8 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.8% DV | 20.33% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 12% DV | 40.2% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.43 mg | 28% DV | 96.47% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.57 mg | 11% DV | 39.72% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.9% DV | 20.5% D |
Witamina C | 1.8 mg | 2% DV | 6.97% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 4.5 ug | 3.8% DV | 13.07% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 5 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 57 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 57 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.09 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.28 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 12.73 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.56 mg | 3.7% DV | 13.01% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 52 mg | 4% DV | 13.94% D |
Miedź | 1.28 mg | 142% DV | 494% D |
Żelazo | 8.07 mg | 45% DV | 156% D |
Magnez | 550 mg | 131% DV | 456% D |
Mangan | 4.49 mg | 195% DV | 680% D |
Fosfor | 1174 mg | 94% DV | 327% D |
Potas | 788 mg | 17% DV | 58.42% D |
Selen | 9.4 ug | 17% DV | 59.55% D |
Sód | 18 mg | 0.8% DV | 2.73% D |
Cynk | 7.64 mg | 69% DV | 242% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.47 g | - | |
Arginina | 5.28 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.92 g | - | |
Cysteina | 0.33 g | - | |
Kwas glutaminowy | 6.11 g | - | |
Glicyna | 1.82 g | - | |
Histydyna | 0.77 g | - | |
Izoletyda | 1.27 g | - | |
Leucyna | 2.39 g | - | |
Lizyna | 1.22 g | - | |
Metionina | 0.6 g | - | |
Fenyloalanina | 1.71 g | - | |
Prolina | 1.3 g | - | |
Seryna | 1.65 g | - | |
Treonina | 0.99 g | - | |
Tryptofan | 0.57 g | - | |
Tyrozyna | 1.08 g | - | |
Walina | 1.56 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.11 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.11 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 19.59 g | - | |
Omega-6 linolowy | 19.56 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 15.63 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 15.61 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.22 g | - | |
Kwas behenowy | 0.06 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.04 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.06 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.19 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.91 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 14.71 g | 5.3% DV | |
Fruktoza | 0.07 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.07 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.74 g | - | |
Sacharoza | 1.14 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 4.37 g | - | |
Betaina | 1.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 2.03 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central