Potatoes, mashed, ready-to-eat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 106 kcal | - | |
Białko | 1.97 g | 3.9% DV | 74.34% D |
Tłuszcz | 5.01 g | 6.4% DV | |
Węglowodany | 13.29 g | 4.8% DV | |
Skrobia | 7.84 g | - | |
Cukry | 1.76 g | - | |
Błonnik | 1.9 g | 6.8% DV | 128% D |
Woda | 78.27 g | - | |
Popiół | 1.46 g | - | |
Sód | 298 mg | 13% DV | |
Cholesterol | 13 mg | 4.3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 15.7 mg | 2.9% DV | 53.86% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 205 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.1% DV | 134% D |
Witamina B12 | 0.22 ug | 9.2% DV | 173% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.09 mg | 6.8% DV | 128% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.02 mg | 6.4% DV | 120% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.41 mg | 8.1% DV | 153% D |
Witamina B6 | 0.11 mg | 6.4% DV | 121% D |
Witamina C | 0.1 mg | 0.1% DV | 2.1% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.4 ug | 2% DV | 37.74% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 19 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 52 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.32 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.92 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 53 ug | 5.9% DV | 111% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 9.43% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.29 mg | 1.9% DV | 36.48% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0.5 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 34 mg | 2.6% DV | 49.35% D |
Miedź | 0.01 mg | 1.2% DV | 23.06% D |
Żelazo | 0.27 mg | 1.5% DV | 28.3% D |
Magnez | 14 mg | 3.3% DV | 62.89% D |
Mangan | 0.09 mg | 4% DV | 74.65% D |
Fosfor | 61 mg | 4.9% DV | 92.08% D |
Potas | 274 mg | 5.8% DV | 110% D |
Selen | 26.9 ug | 49% DV | 923% D |
Sód | 298 mg | 13% DV | 244% D |
Cynk | 0.3 mg | 2.7% DV | 51.46% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.08 g | - | |
Arginina | 0.09 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.36 g | - | |
Cysteina | 0.02 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.5 g | - | |
Glicyna | 0.06 g | - | |
Histydyna | 0.07 g | - | |
Izoletyda | 0.12 g | - | |
Leucyna | 0.2 g | - | |
Lizyna | 0.18 g | - | |
Metionina | 0.05 g | - | |
Fenyloalanina | 0.12 g | - | |
Prolina | 0.18 g | - | |
Seryna | 0.13 g | - | |
Treonina | 0.1 g | - | |
Tryptofan | 0.03 g | - | |
Tyrozyna | 0.11 g | - | |
Walina | 0.15 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.09 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.09 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.57 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.53 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.1 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.01 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.09 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.11 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.07 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.12 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.4 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.26 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.46 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.09 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 13.29 g | 4.8% DV | |
Fruktoza | 0.31 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.27 g | - | |
Laktoza | 1.17 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 7.84 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.46 g | - | |
Betaina | 0.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 13 mg | 4.3% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 78.27 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central