Snacks, potato chips, plain, salted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 532 kcal | - | |
Białko | 6.39 g | 13% DV | 48.05% D |
Tłuszcz | 33.98 g | 44% DV | |
Węglowodany | 53.83 g | 20% DV | |
Cukry | 0.33 g | - | |
Błonnik | 3.1 g | 11% DV | 41.62% D |
Woda | 1.86 g | - | |
Popiół | 3.94 g | - | |
Sód | 527 mg | 23% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 12.1 mg | 2.2% DV | 8.27% D |
Kwas foliowy | 29 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 mg | 18% DV | 66.73% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.09 mg | 6.8% DV | 25.45% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.76 mg | 30% DV | 112% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.96 mg | 19% DV | 71.88% D |
Witamina B6 | 0.53 mg | 31% DV | 117% D |
Witamina C | 21.6 mg | 24% DV | 90.23% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 22.1 ug | 18% DV | 69.24% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 29 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 29 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.24 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.17 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 10.83 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.09 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.05 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 10.45 mg | 70% DV | 262% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 21 mg | 1.6% DV | 6.07% D |
Miedź | 0.23 mg | 26% DV | 97.74% D |
Fluor, F | 61.3 ug | - | - |
Żelazo | 1.28 mg | 7.1% DV | 26.73% D |
Magnez | 63 mg | 15% DV | 56.39% D |
Mangan | 0.43 mg | 19% DV | 70.28% D |
Fosfor | 153 mg | 12% DV | 46.02% D |
Potas | 1196 mg | 25% DV | 95.66% D |
Selen | 2.5 ug | 4.5% DV | 17.09% D |
Sód | 527 mg | 23% DV | 86.14% D |
Cynk | 1.09 mg | 9.9% DV | 37.25% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.21 g | - | |
Arginina | 0.32 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.71 g | - | |
Cysteina | 0.09 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.17 g | - | |
Glicyna | 0.21 g | - | |
Histydyna | 0.15 g | - | |
Izoletyda | 0.28 g | - | |
Leucyna | 0.42 g | - | |
Lizyna | 0.42 g | - | |
Metionina | 0.11 g | - | |
Fenyloalanina | 0.31 g | - | |
Prolina | 0.25 g | - | |
Seryna | 0.3 g | - | |
Treonina | 0.25 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.26 g | - | |
Walina | 0.39 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.36 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.34 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 7.9 g | - | |
Omega-6 linolowy | 7.82 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.24 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 18.6 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 18.58 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.15 g | - | |
Kwas behenowy | 0.15 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.07 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.16 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.8 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 53.83 g | 20% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.33 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.94 g | - | |
Betaina | 0.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 1.86 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central