Canadian bacon, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 146 kcal | - | |
Białko | 28.31 g | 57% DV | 776% D |
Tłuszcz | 2.78 g | 3.6% DV | |
Węglowodany | 1.8 g | 0.7% DV | |
Cukry | 1.2 g | - | |
Woda | 62.5 g | - | |
Popiół | 4.6 g | - | |
Sód | 993 mg | 43% DV | |
Cholesterol | 67 mg | 22% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 105 mg | 19% DV | 261% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.67 mg | 56% DV | 764% D |
Witamina B12 | 0.43 ug | 18% DV | 245% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 14% DV | 195% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 9.99 mg | 62% DV | 855% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.72 mg | 14% DV | 197% D |
Witamina B6 | 0.28 mg | 16% DV | 226% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 9 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.2 ug | 0.2% DV | 2.28% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.03 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.07 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.21 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 13.7% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.41 mg | 2.7% DV | 37.44% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 4.9 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 7 mg | 0.5% DV | 7.38% D |
Miedź | 0.06 mg | 7% DV | 95.89% D |
Żelazo | 0.56 mg | 3.1% DV | 42.62% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 88.06% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 9.53% D |
Fosfor | 309 mg | 25% DV | 339% D |
Potas | 999 mg | 21% DV | 291% D |
Selen | 50.4 ug | 92% DV | 1255% D |
Sód | 993 mg | 43% DV | 591% D |
Cynk | 1.73 mg | 16% DV | 215% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.6 g | - | |
Arginina | 1.8 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.61 g | - | |
Cysteina | 0.31 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.26 g | - | |
Glicyna | 1.26 g | - | |
Histydyna | 1.13 g | - | |
Izoletyda | 1.32 g | - | |
Leucyna | 2.29 g | - | |
Lizyna | 2.48 g | - | |
Metionina | 0.76 g | - | |
Fenyloalanina | 1.16 g | - | |
Prolina | 1.13 g | - | |
Seryna | 1.16 g | - | |
Treonina | 1.23 g | - | |
Tryptofan | 0.33 g | - | |
Tyrozyna | 1.1 g | - | |
Walina | 1.41 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.36 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.36 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.14 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.13 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.65 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.32 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.8 g | 0.7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.3 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.9 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 4.6 g | - | |
Betaina | 4.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 67 mg | 22% DV | |
Hydroksyprolina | 0.1 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 62.5 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central