Restaurant, Chinese, kung pao chicken - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 129 kcal | - | |
Białko | 9.76 g | 20% DV | 303% D |
Tłuszcz | 6.98 g | 8.9% DV | |
Węglowodany | 6.87 g | 2.5% DV | |
Skrobia | 2.53 g | - | |
Cukry | 3.03 g | - | |
Błonnik | 1.5 g | 5.4% DV | 83.06% D |
Woda | 74.78 g | - | |
Popiół | 1.61 g | - | |
Sód | 402 mg | 17% DV | |
Cholesterol | 26 mg | 8.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 37.4 mg | 6.8% DV | 105% D |
Kwas foliowy | 16 ug | - | - |
Witamina A | 1299 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.7% DV | 41.34% D |
Witamina B12 | 0.11 ug | 4.6% DV | 71.06% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.2% DV | 65.59% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.76 mg | 17% DV | 267% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.5 mg | 10% DV | 155% D |
Witamina B6 | 0.24 mg | 14% DV | 222% D |
Witamina C | 7.1 mg | 7.9% DV | 122% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 13.6 ug | 11% DV | 176% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 341 ug | - | - |
Karoten, beta | 601 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 16 ug | - | - |
Folate, food | 16 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 16 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.05 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.61 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.97 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.01 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 65 ug | 7.2% DV | 112% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 1.02 mg | 6.8% DV | 105% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 2.2 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 20 mg | 1.5% DV | 23.85% D |
Miedź | 0.07 mg | 8.1% DV | 126% D |
Żelazo | 0.76 mg | 4.2% DV | 65.46% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 88.59% D |
Mangan | 0.26 mg | 11% DV | 173% D |
Fosfor | 94 mg | 7.5% DV | 117% D |
Potas | 218 mg | 4.6% DV | 71.91% D |
Selen | 8.1 ug | 15% DV | 228% D |
Sód | 402 mg | 17% DV | 271% D |
Cynk | 0.74 mg | 6.7% DV | 104% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.57 g | - | |
Arginina | 0.64 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.97 g | - | |
Cysteina | 0.11 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.78 g | - | |
Glicyna | 0.4 g | - | |
Histydyna | 0.27 g | - | |
Izoletyda | 0.43 g | - | |
Leucyna | 0.78 g | - | |
Lizyna | 0.45 g | - | |
Metionina | 0.24 g | - | |
Fenyloalanina | 0.4 g | - | |
Prolina | 0.34 g | - | |
Seryna | 0.4 g | - | |
Treonina | 0.41 g | - | |
Tryptofan | 0.12 g | - | |
Tyrozyna | 0.35 g | - | |
Walina | 0.47 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.25 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.24 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.71 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.69 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.04 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.03 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.06 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.03 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.9 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.3 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.87 g | 2.5% DV | |
Fruktoza | 0.54 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.63 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 2.53 g | - | |
Sacharoza | 1.86 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.61 g | - | |
Betaina | 3.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 26 mg | 8.7% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 74.78 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central