Restaurant, Latino, pupusas del cerdo (pupusas, pork) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 232 kcal | - | |
Białko | 11.51 g | 23% DV | 198% D |
Tłuszcz | 10.43 g | 13% DV | |
Węglowodany | 23.02 g | 8.4% DV | |
Skrobia | 18.98 g | - | |
Cukry | 1.45 g | - | |
Błonnik | 2.6 g | 9.3% DV | 80.05% D |
Woda | 53.12 g | - | |
Popiół | 1.91 g | - | |
Sód | 426 mg | 19% DV | |
Cholesterol | 29 mg | 9.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 38.4 mg | 7% DV | 60.19% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 84 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.9% DV | 59.63% D |
Witamina B12 | 0.28 ug | 12% DV | 101% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.09 mg | 6.7% DV | 57.69% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.37 mg | 15% DV | 128% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.64 mg | 13% DV | 110% D |
Witamina B6 | 0.23 mg | 14% DV | 117% D |
Witamina C | 0.1 mg | 0.1% DV | 0.96% D |
Witamina D | 28 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.1 ug | 0.9% DV | 7.9% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 35 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 8 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.08 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.28 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.08 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.26 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 10 ug | 1.1% DV | 9.58% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.7 ug | 3.5% DV | 30.17% D |
Witamina E | 0.35 mg | 2.3% DV | 20.11% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 2.9 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 49 mg | 3.8% DV | 32.49% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.2% DV | 62.26% D |
Żelazo | 1.01 mg | 5.6% DV | 48.37% D |
Magnez | 38 mg | 9% DV | 78% D |
Mangan | 0.16 mg | 6.9% DV | 59.6% D |
Fosfor | 162 mg | 13% DV | 112% D |
Potas | 255 mg | 5.4% DV | 46.77% D |
Selen | 17.8 ug | 32% DV | 279% D |
Sód | 426 mg | 19% DV | 160% D |
Cynk | 1.62 mg | 15% DV | 127% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.67 g | - | |
Arginina | 0.67 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.99 g | - | |
Cysteina | 0.13 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.88 g | - | |
Glicyna | 0.57 g | - | |
Histydyna | 0.35 g | - | |
Izoletyda | 0.46 g | - | |
Leucyna | 0.98 g | - | |
Lizyna | 0.78 g | - | |
Metionina | 0.27 g | - | |
Fenyloalanina | 0.46 g | - | |
Prolina | 0.64 g | - | |
Seryna | 0.46 g | - | |
Treonina | 0.46 g | - | |
Tryptofan | 0.12 g | - | |
Tyrozyna | 0.3 g | - | |
Walina | 0.53 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.09 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.09 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.99 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.95 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.66 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.6 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.13 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.99 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.92 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.2 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.19 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 23.02 g | 8.4% DV | |
Fruktoza | 0.33 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.34 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.39 g | - | |
Skrobia | 18.98 g | - | |
Sacharoza | 0.38 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.91 g | - | |
Betaina | 6.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 29 mg | 9.7% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 53.12 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central