Snacks, corn-based, extruded, chips, plain - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 539 kcal | - | |
Białko | 6.17 g | 12% DV | 45.79% D |
Tłuszcz | 33.36 g | 43% DV | |
Węglowodany | 57.27 g | 21% DV | |
Skrobia | 51.36 g | - | |
Cukry | 0.27 g | - | |
Błonnik | 4 g | 14% DV | 53.01% D |
Woda | 1.07 g | - | |
Popiół | 2.13 g | - | |
Sód | 514 mg | 22% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 12.1 mg | 2.2% DV | 8.16% D |
Kwas foliowy | 8 ug | - | - |
Witamina A | 69 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 3.9% DV | 14.53% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 mg | 6% DV | 22.26% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.84 mg | 5.3% DV | 19.53% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.19 mg | 3.8% DV | 14.1% D |
Witamina B6 | 0.17 mg | 9.8% DV | 36.45% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 6.3 ug | 5.3% DV | 19.48% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 2 ug | - | - |
Karoten, beta | 20 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 41 ug | - | - |
Folate, food | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.35 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.6 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 17.84 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.9 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 1.24% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 7.23 mg | 48% DV | 179% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 16.8 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 138 mg | 11% DV | 39.39% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 41.64% D |
Fluor, F | 51.9 ug | - | - |
Żelazo | 1.2 mg | 6.7% DV | 24.74% D |
Magnez | 72 mg | 17% DV | 63.61% D |
Mangan | 0.33 mg | 14% DV | 53.72% D |
Fosfor | 194 mg | 16% DV | 57.59% D |
Potas | 144 mg | 3.1% DV | 11.37% D |
Selen | 7.6 ug | 14% DV | 51.27% D |
Sód | 514 mg | 22% DV | 82.92% D |
Cynk | 1.29 mg | 12% DV | 43.51% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.49 g | - | |
Arginina | 0.33 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.46 g | - | |
Cysteina | 0.12 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.23 g | - | |
Glicyna | 0.27 g | - | |
Histydyna | 0.2 g | - | |
Izoletyda | 0.24 g | - | |
Leucyna | 0.8 g | - | |
Lizyna | 0.19 g | - | |
Metionina | 0.14 g | - | |
Fenyloalanina | 0.32 g | - | |
Prolina | 0.57 g | - | |
Seryna | 0.31 g | - | |
Treonina | 0.25 g | - | |
Tryptofan | 0.05 g | - | |
Tyrozyna | 0.27 g | - | |
Walina | 0.33 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.28 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.26 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 16.14 g | - | |
Omega-6 linolowy | 16.04 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 8.99 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 8.97 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.12 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.06 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.51 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.55 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 57.27 g | 21% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 51.36 g | - | |
Sacharoza | 0.27 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.13 g | - | |
Betaina | 0.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 1.07 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central