Ser śmietankowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 350 kcal | - | |
Białko | 6.15 g | 12% DV | 70.29% D |
Tłuszcz | 34.44 g | 44% DV | |
Węglowodany | 5.52 g | 2% DV | |
Skrobia | 0.35 g | - | |
Cukry | 3.76 g | - | |
Woda | 52.62 g | - | |
Popiół | 1.27 g | - | |
Sód | 314 mg | 14% DV | |
Cholesterol | 101 mg | 34% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 26.8 mg | 4.9% DV | 27.84% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 1111 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.9% DV | 10.95% D |
Witamina B12 | 0.22 ug | 9.2% DV | 52.38% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 18% DV | 101% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.09 mg | 0.6% DV | 3.25% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.52 mg | 10% DV | 59.09% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.3% DV | 18.82% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.1 ug | 1.8% DV | 10% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 59 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 2 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 303 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.41 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 308 ug | 34% DV | 196% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.86 mg | 5.7% DV | 32.76% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 8.7 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 97 mg | 7.5% DV | 42.64% D |
Miedź | 0.02 mg | 2% DV | 11.43% D |
Żelazo | 0.11 mg | 0.6% DV | 3.49% D |
Magnez | 9 mg | 2.1% DV | 12.24% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 2.73% D |
Fosfor | 107 mg | 8.6% DV | 48.91% D |
Potas | 132 mg | 2.8% DV | 16.05% D |
Selen | 8.6 ug | 16% DV | 89.35% D |
Sód | 314 mg | 14% DV | 78.01% D |
Cynk | 0.5 mg | 4.5% DV | 25.97% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.18 g | - | |
Arginina | 0.24 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.51 g | - | |
Cysteina | 0.04 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.3 g | - | |
Glicyna | 0.14 g | - | |
Histydyna | 0.18 g | - | |
Izoletyda | 0.32 g | - | |
Leucyna | 0.66 g | - | |
Lizyna | 0.57 g | - | |
Metionina | 0.19 g | - | |
Fenyloalanina | 0.29 g | - | |
Prolina | 0.67 g | - | |
Seryna | 0.37 g | - | |
Treonina | 0.23 g | - | |
Tryptofan | 0.07 g | - | |
Tyrozyna | 0.3 g | - | |
Walina | 0.4 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.13 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.13 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.21 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.81 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.78 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 6.94 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.72 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.87 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.59 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.37 g | - | |
Kwas laurynowy | 1 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.21 g | - | |
Kwas mirystynowy | 3.28 g | - | |
Kwas palmitynowy | 9.41 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.34 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.37 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.35 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.65 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.54 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.18 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.11 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.84 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.23 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.52 g | 2% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 3.76 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.35 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.27 g | - | |
Betaina | 0.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 101 mg | 34% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 52.62 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central