Restaurant, Latino, pupusas con queso (pupusas, cheese) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 256 kcal | - | |
Białko | 11.72 g | 23% DV | 183% D |
Tłuszcz | 13.25 g | 17% DV | |
Węglowodany | 22.39 g | 8.1% DV | |
Skrobia | 18.09 g | - | |
Cukry | 1.2 g | - | |
Błonnik | 2.9 g | 10% DV | 80.92% D |
Woda | 50.36 g | - | |
Popiół | 2.27 g | - | |
Sód | 400 mg | 17% DV | |
Cholesterol | 32 mg | 11% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 16.9 mg | 3.1% DV | 24.01% D |
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 321 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.5% DV | 27.34% D |
Witamina B12 | 0.45 ug | 19% DV | 146% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.13 mg | 9.8% DV | 76.32% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.48 mg | 3% DV | 23.58% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.34 mg | 6.7% DV | 52.66% D |
Witamina B6 | 0.15 mg | 8.8% DV | 68.47% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 48 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.7 ug | 1.4% DV | 11.07% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 18 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 87 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.14 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.47 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.13 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.31 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 89 ug | 9.9% DV | 77.26% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.2 ug | 6% DV | 46.88% D |
Witamina E | 0.44 mg | 2.9% DV | 22.92% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 2.9 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 325 mg | 25% DV | 195% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.1% DV | 32.12% D |
Żelazo | 0.56 mg | 3.1% DV | 24.31% D |
Magnez | 36 mg | 8.6% DV | 66.96% D |
Mangan | 0.13 mg | 5.4% DV | 42.46% D |
Fosfor | 271 mg | 22% DV | 169% D |
Potas | 120 mg | 2.6% DV | 19.95% D |
Selen | 15 ug | 27% DV | 213% D |
Sód | 400 mg | 17% DV | 136% D |
Cynk | 1.87 mg | 17% DV | 133% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.46 g | - | |
Arginina | 0.48 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.89 g | - | |
Cysteina | 0.1 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.76 g | - | |
Glicyna | 0.27 g | - | |
Histydyna | 0.37 g | - | |
Izoletyda | 0.57 g | - | |
Leucyna | 1.29 g | - | |
Lizyna | 0.87 g | - | |
Metionina | 0.35 g | - | |
Fenyloalanina | 0.63 g | - | |
Prolina | 1.29 g | - | |
Seryna | 0.7 g | - | |
Treonina | 0.46 g | - | |
Tryptofan | 0.15 g | - | |
Tyrozyna | 0.48 g | - | |
Walina | 0.74 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.1 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.09 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.39 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.26 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.08 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.83 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.23 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.27 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.19 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.12 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.3 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.96 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.95 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.1 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.25 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.2 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.25 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 22.39 g | 8.1% DV | |
Fruktoza | 0.2 g | - | |
Galaktoza | 0.18 g | - | |
Glukoza | 0.23 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.35 g | - | |
Skrobia | 18.09 g | - | |
Sacharoza | 0.24 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.27 g | - | |
Betaina | 0.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 32 mg | 11% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 50.36 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central