Peas, green, split, mature seeds, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 364 kcal -
Białko 23.12 g 46% DV 254% D
Tłuszcz 3.89 g 5% DV
Węglowodany 61.63 g 22% DV
Cukry 3.14 g -
Błonnik 22.2 g 79% DV 436% D
Woda 8.69 g -
Popiół 2.67 g -
Sód 5 mg 0.2% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 157 mg 29% DV 157% D
Kwas foliowy 15 ug - -
Witamina A 149 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.72 mg 60% DV 329% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.24 mg 19% DV 103% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.61 mg 23% DV 124% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.96 mg 19% DV 106% D
Witamina B6 0.14 mg 8.2% DV 45.25% D
Witamina C 1.8 mg 2% DV 10.99% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 15.9 ug 13% DV 72.8% D

Minerały

Wapń 46 mg 3.5% DV 19.44% D
Miedź 0.81 mg 90% DV 494% D
Żelazo 4.73 mg 26% DV 144% D
Magnez 63 mg 15% DV 82.42% D
Mangan 1.19 mg 52% DV 284% D
Fosfor 334 mg 27% DV 147% D
Potas 852 mg 18% DV 99.6% D
Selen 10.7 ug 19% DV 107% D
Sód 5 mg 0.2% DV 1.19% D
Cynk 3.49 mg 32% DV 174% D
Alanina 1.05 g -
Arginina 1.9 g -
Kwas asparaginowy 2.55 g -
Cysteina 0.27 g -
Kwas glutaminowy 3.87 g -
Glicyna 1.01 g -
Histydyna 0.59 g -
Izoletyda 0.98 g -
Leucyna 1.68 g -
Lizyna 1.77 g -
Metionina 0.2 g -
Fenyloalanina 1.15 g -
Prolina 1.04 g -
Seryna 1.07 g -
Treonina 0.81 g -
Tryptofan 0.16 g -
Tyrozyna 0.52 g -
Walina 1.04 g -
Omega-3 ALA 0.16 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.16 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.86 g -
Omega-6 linolowy 0.85 g -
Omega-9 eikosenowy 0.01 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 0.6 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.6 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0.01 g -
Kwas palmitynowy 0.27 g -
Kwas pentadekanowy 0.01 g -
Kwas stearynowy 0.1 g -

Źródła