Fish, salmon, sockeye, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 131 kcal | - | |
Białko | 22.25 g | 45% DV | 679% D |
Tłuszcz | 4.69 g | 6% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 72.54 g | - | |
Popiół | 1.26 g | - | |
Sód | 78 mg | 3.4% DV | |
Cholesterol | 51 mg | 17% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 94.6 mg | 17% DV | 263% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 162 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.13 mg | 11% DV | 168% D |
Witamina B12 | 4.69 ug | 195% DV | 2983% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.21 mg | 16% DV | 243% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.51 mg | 53% DV | 812% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.07 mg | 21% DV | 327% D |
Witamina B6 | 0.73 mg | 43% DV | 656% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 563 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.1 ug | 0.1% DV | 1.27% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 49 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.19 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.16 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 49 ug | 5.4% DV | 83.12% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 14.1 ug | 71% DV | 1076% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 14.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.83 mg | 5.5% DV | 84.48% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 10.57% D |
Miedź | 0.06 mg | 7.1% DV | 109% D |
Żelazo | 0.43 mg | 2.4% DV | 36.47% D |
Magnez | 30 mg | 7.1% DV | 109% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 7.3% D |
Fosfor | 257 mg | 21% DV | 314% D |
Potas | 367 mg | 7.8% DV | 119% D |
Selen | 29.8 ug | 54% DV | 827% D |
Sód | 78 mg | 3.4% DV | 51.78% D |
Cynk | 0.46 mg | 4.2% DV | 63.84% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.39 g | - | |
Arginina | 1.44 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.28 g | - | |
Cysteina | 0.25 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.28 g | - | |
Glicyna | 1.07 g | - | |
Histydyna | 0.6 g | - | |
Izoletyda | 1.07 g | - | |
Leucyna | 1.84 g | - | |
Lizyna | 2.16 g | - | |
Metionina | 0.72 g | - | |
Fenyloalanina | 0.91 g | - | |
Prolina | 0.82 g | - | |
Seryna | 0.89 g | - | |
Treonina | 1.05 g | - | |
Tryptofan | 0.28 g | - | |
Tyrozyna | 1.01 g | - | |
Walina | 1.23 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.47 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.25 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.16 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.15 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.38 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.31 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.71 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.7 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.13 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.55 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.1 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.31 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.26 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 51 mg | 17% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 72.54 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central