Ser szwajcarski - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 393 kcal | - | |
Białko | 26.96 g | 54% DV | 274% D |
Tłuszcz | 30.99 g | 40% DV | |
Węglowodany | 1.44 g | 0.5% DV | |
Woda | 37.63 g | - | |
Popiół | 2.97 g | - | |
Sód | 187 mg | 8.1% DV | |
Cholesterol | 93 mg | 31% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 13.8 mg | 2.5% DV | 12.77% D |
Kwas foliowy | 10 ug | - | - |
Witamina A | 1047 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 0.9% DV | 4.66% D |
Witamina B12 | 3.06 ug | 128% DV | 649% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.3 mg | 23% DV | 118% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.06 mg | 0.4% DV | 2.04% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.35 mg | 7.1% DV | 35.93% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4.2% DV | 21.25% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.4 ug | 1.2% DV | 5.94% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 61 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 2 ug | - | - |
Folate, food | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 283 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.07 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.13 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 288 ug | 32% DV | 163% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.6 mg | 4% DV | 20.36% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 6.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 890 mg | 68% DV | 348% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.2% DV | 26.58% D |
Żelazo | 0.13 mg | 0.7% DV | 3.68% D |
Magnez | 33 mg | 7.9% DV | 39.99% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.1% DV | 5.75% D |
Fosfor | 574 mg | 46% DV | 234% D |
Potas | 72 mg | 1.5% DV | 7.8% D |
Selen | 30 ug | 55% DV | 278% D |
Sód | 187 mg | 8.1% DV | 41.38% D |
Cynk | 4.37 mg | 40% DV | 202% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.91 g | - | |
Arginina | 0.93 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.57 g | - | |
Cysteina | 0.29 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.7 g | - | |
Glicyna | 0.51 g | - | |
Histydyna | 1.07 g | - | |
Izoletyda | 1.54 g | - | |
Leucyna | 2.96 g | - | |
Lizyna | 2.59 g | - | |
Metionina | 0.78 g | - | |
Fenyloalanina | 1.66 g | - | |
Prolina | 3.69 g | - | |
Seryna | 1.64 g | - | |
Treonina | 1.04 g | - | |
Tryptofan | 0.4 g | - | |
Tyrozyna | 1.69 g | - | |
Walina | 2.14 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.13 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.13 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.09 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.73 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.06 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 6.37 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.68 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.77 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.54 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.33 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.88 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.19 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.92 g | - | |
Kwas palmitynowy | 8.36 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.31 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.2 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.3 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.57 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.46 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.16 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.69 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.19 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.44 g | 0.5% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.97 g | - | |
Betaina | 0.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 93 mg | 31% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 37.63 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central