Bolognese wołowe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 299 kcal | - | |
Białko | 10.91 g | 22% DV | 146% D |
Tłuszcz | 26.13 g | 34% DV | |
Węglowodany | 4.29 g | 1.6% DV | |
Cukry | 2.05 g | - | |
Woda | 55.31 g | - | |
Popiół | 3.37 g | - | |
Sód | 1013 mg | 44% DV | |
Cholesterol | 57 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 29.7 mg | 5.4% DV | 36.12% D |
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 90 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.5% DV | 16.72% D |
Witamina B12 | 1.19 ug | 50% DV | 332% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.07 mg | 5% DV | 33.44% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.32 mg | 15% DV | 97.03% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.39 mg | 7.7% DV | 51.51% D |
Witamina B6 | 0.16 mg | 9.2% DV | 61.77% D |
Witamina C | 15.2 mg | 17% DV | 113% D |
Witamina D | 28 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.4 ug | 2% DV | 13.38% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 6 ug | - | - |
Karoten, beta | 11 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 11 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 17 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.11 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.31 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.01 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 19 ug | 2.1% DV | 14.12% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.7 ug | 3.5% DV | 23.41% D |
Witamina E | 0.56 mg | 3.7% DV | 24.97% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 6.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 21 mg | 1.6% DV | 10.81% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.9% DV | 39.39% D |
Fluor, F | 36 ug | - | - |
Żelazo | 1.29 mg | 7.2% DV | 47.94% D |
Magnez | 13 mg | 3.1% DV | 20.7% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.7% DV | 11.63% D |
Fosfor | 154 mg | 12% DV | 82.41% D |
Potas | 351 mg | 7.5% DV | 49.95% D |
Selen | 11.6 ug | 21% DV | 141% D |
Sód | 1013 mg | 44% DV | 295% D |
Cynk | 1.93 mg | 18% DV | 117% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.68 g | - | |
Arginina | 0.74 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.06 g | - | |
Cysteina | 0.11 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.78 g | - | |
Glicyna | 0.54 g | - | |
Histydyna | 0.41 g | - | |
Izoletyda | 0.51 g | - | |
Leucyna | 0.94 g | - | |
Lizyna | 1.05 g | - | |
Metionina | 0.3 g | - | |
Fenyloalanina | 0.44 g | - | |
Prolina | 0.49 g | - | |
Seryna | 0.45 g | - | |
Treonina | 0.51 g | - | |
Tryptofan | 0.12 g | - | |
Tyrozyna | 0.41 g | - | |
Walina | 0.55 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.1 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.1 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.98 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.66 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.11 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.09 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 10.43 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 9.3 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.03 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.28 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.82 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.89 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.12 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.29 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.25 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 1.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.21 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.16 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.13 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.16 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.29 g | 1.6% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.65 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.4 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.37 g | - | |
Betaina | 6.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 57 mg | 19% DV | |
Hydroksyprolina | 0.08 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 55.31 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central