Seeds, sunflower seed kernels, dry roasted, with salt added - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 657 kcal | - | |
Białko | 21 g | 42% DV | 128% D |
Tłuszcz | 56.1 g | 72% DV | |
Węglowodany | 17.1 g | 6.2% DV | |
Skrobia | 1.5 g | - | |
Błonnik | 10.3 g | 37% DV | 112% D |
Woda | 1.5 g | - | |
Popiół | 4.3 g | - | |
Sód | 532 mg | 23% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 52 mg | 9.5% DV | 28.78% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.47 mg | 39% DV | 120% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.51 mg | 39% DV | 119% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.96 mg | 44% DV | 132% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.84 mg | 17% DV | 51.14% D |
Witamina B6 | 0.76 mg | 45% DV | 136% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 1.2 ug | 1% DV | 3.04% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 10 ug | - | - |
Cholina, wolna | 6.9 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 3 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 41.7 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 0.5 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 0 mg | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 169 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.99 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.33 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.97 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.05 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 0.34% D |
Witamina E | 19.6 mg | 131% DV | 398% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 1.4 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 78 mg | 6% DV | 18.26% D |
Miedź | 1.83 mg | 203% DV | 619% D |
Żelazo | 5.21 mg | 29% DV | 88.11% D |
Magnez | 358 mg | 85% DV | 259% D |
Mangan | 2.89 mg | 126% DV | 383% D |
Fosfor | 750 mg | 60% DV | 183% D |
Potas | 689 mg | 15% DV | 44.63% D |
Selen | 80.4 ug | 146% DV | 445% D |
Sód | 532 mg | 23% DV | 70.41% D |
Cynk | 6 mg | 55% DV | 166% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.06 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 13 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.15 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 33.2 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.18 g | - | |
Kwas behenowy | 0.54 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.18 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.26 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.14 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 17.1 g | 6.2% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 1.5 g | - | |
Sacharoza | 3.14 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central