Nuts, almonds, dry roasted, with salt added - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 667 kcal | - | |
Białko | 20.4 g | 41% DV | 122% D |
Tłuszcz | 57.8 g | 74% DV | |
Węglowodany | 16.2 g | 5.9% DV | |
Błonnik | 11 g | 39% DV | 118% D |
Woda | 2.2 g | - | |
Popiół | 3.47 g | - | |
Sód | 256 mg | 11% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 60.8 mg | 11% DV | 33.15% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.6% DV | 19.74% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.57 mg | 121% DV | 362% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.1 mg | 19% DV | 58.1% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.24 mg | 4.7% DV | 14.21% D |
Witamina B6 | 0.08 mg | 4.4% DV | 13.23% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 17 ug | - | - |
Cholina, wolna | 4.3 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 0.4 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 56.1 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 0 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 0 mg | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 35 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.18 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.92 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.28 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 0.67% D |
Witamina E | 19 mg | 127% DV | 380% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 273 mg | 21% DV | 62.97% D |
Miedź | 0.87 mg | 97% DV | 290% D |
Żelazo | 3.17 mg | 18% DV | 52.81% D |
Magnez | 258 mg | 61% DV | 184% D |
Mangan | 2.02 mg | 88% DV | 263% D |
Fosfor | 456 mg | 36% DV | 109% D |
Potas | 684 mg | 15% DV | 43.64% D |
Selen | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Sód | 256 mg | 11% DV | 33.37% D |
Cynk | 2.8 mg | 25% DV | 76.33% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.05 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 14.5 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.08 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 33.8 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.06 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.54 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.83 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 16.2 g | 5.9% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 4.17 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central