Fish, catfish, channel, farmed, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 119 kcal | - | |
Białko | 15.23 g | 30% DV | 512% D |
Tłuszcz | 5.94 g | 7.6% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 79.06 g | - | |
Popiół | 1.05 g | - | |
Sód | 98 mg | 4.3% DV | |
Cholesterol | 55 mg | 18% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65 mg | 12% DV | 199% D |
Kwas foliowy | 10 ug | - | - |
Witamina A | 1 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 28.01% D |
Witamina B12 | 2.88 ug | 120% DV | 2017% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 mg | 6.4% DV | 107% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.11 mg | 13% DV | 221% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.67 mg | 13% DV | 225% D |
Witamina B6 | 0.15 mg | 9.1% DV | 152% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 9 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.1 ug | 1.8% DV | 29.41% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.22 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.02 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 16.81% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.81 mg | 5.4% DV | 90.76% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0.6 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 8 mg | 0.6% DV | 10.34% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.6% DV | 59.76% D |
Żelazo | 0.23 mg | 1.3% DV | 21.48% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 76.03% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 10.96% D |
Fosfor | 204 mg | 16% DV | 274% D |
Potas | 302 mg | 6.4% DV | 108% D |
Selen | 8.2 ug | 15% DV | 251% D |
Sód | 98 mg | 4.3% DV | 71.61% D |
Cynk | 0.48 mg | 4.4% DV | 73.34% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.86 g | - | |
Arginina | 0.95 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.49 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.16 g | - | |
Glicyna | 0.77 g | - | |
Histydyna | 0.33 g | - | |
Izoletyda | 0.68 g | - | |
Leucyna | 1.15 g | - | |
Lizyna | 1.39 g | - | |
Metionina | 0.45 g | - | |
Fenyloalanina | 0.61 g | - | |
Prolina | 0.57 g | - | |
Seryna | 0.58 g | - | |
Treonina | 0.69 g | - | |
Tryptofan | 0.18 g | - | |
Tyrozyna | 0.51 g | - | |
Walina | 0.74 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.06 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.02 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.8 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.76 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.33 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.31 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.06 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.94 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.28 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.05 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 55 mg | 18% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 79.06 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central