Crackers, wheat, regular - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 455 kcal | - | |
Białko | 7.3 g | 15% DV | 64.18% D |
Tłuszcz | 16.4 g | 21% DV | |
Węglowodany | 70.73 g | 26% DV | |
Skrobia | 47.38 g | - | |
Cukry | 15.48 g | - | |
Błonnik | 6.9 g | 25% DV | 108% D |
Woda | 2.75 g | - | |
Popiół | 2.83 g | - | |
Sód | 699 mg | 30% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 27.2 mg | 4.9% DV | 21.74% D |
Kwas foliowy | 40 ug | - | - |
Witamina A | 7 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.28 mg | 24% DV | 104% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 11% DV | 49.37% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.02 mg | 25% DV | 110% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.58 mg | 12% DV | 50.73% D |
Witamina B6 | 0.24 mg | 14% DV | 63.09% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 14.2 ug | 12% DV | 52.01% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 4 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 36 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 38 ug | - | - |
Kwas foliowy | 2 ug | 0.5% DV | 2.2% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.46 mg | - | - |
Tokoferol delta | 3.29 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 9.23 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.29 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 1.63 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.05 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 1.55 mg | 10% DV | 45.42% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 92 mg | 7.1% DV | 31.11% D |
Miedź | 0.27 mg | 30% DV | 134% D |
Żelazo | 2.64 mg | 15% DV | 64.47% D |
Magnez | 72 mg | 17% DV | 75.35% D |
Mangan | 1.55 mg | 67% DV | 296% D |
Fosfor | 302 mg | 24% DV | 106% D |
Potas | 283 mg | 6% DV | 26.47% D |
Selen | 9.9 ug | 18% DV | 79.12% D |
Sód | 699 mg | 30% DV | 134% D |
Cynk | 1.64 mg | 15% DV | 65.53% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.35 g | - | |
Arginina | 0.41 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.49 g | - | |
Cysteina | 0.19 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.55 g | - | |
Glicyna | 0.36 g | - | |
Histydyna | 0.19 g | - | |
Izoletyda | 0.31 g | - | |
Leucyna | 0.59 g | - | |
Lizyna | 0.19 g | - | |
Metionina | 0.15 g | - | |
Fenyloalanina | 0.4 g | - | |
Prolina | 0.83 g | - | |
Seryna | 0.39 g | - | |
Treonina | 0.27 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.18 g | - | |
Walina | 0.39 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.99 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.96 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 7.47 g | - | |
Omega-6 linolowy | 7.44 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.4 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.39 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.05 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.06 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.35 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.15 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.81 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.66 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 70.73 g | 26% DV | |
Fruktoza | 0.42 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.79 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 2.42 g | - | |
Skrobia | 47.38 g | - | |
Sacharoza | 11.85 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.83 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 2.75 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central