Salami, dry or hard, pork, beef - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 378 kcal | - | |
Białko | 21.07 g | 42% DV | 223% D |
Tłuszcz | 31.65 g | 41% DV | |
Węglowodany | 0.72 g | 0.3% DV | |
Cukry | 0.26 g | - | |
Woda | 41.19 g | - | |
Popiół | 5.37 g | - | |
Sód | 1756 mg | 76% DV | |
Cholesterol | 108 mg | 36% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 72.6 mg | 13% DV | 69.84% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 36 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.39 mg | 32% DV | 170% D |
Witamina B12 | 1.15 ug | 48% DV | 254% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.2 mg | 15% DV | 79.77% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.11 mg | 38% DV | 202% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.01 mg | 20% DV | 107% D |
Witamina B6 | 0.44 mg | 26% DV | 137% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 36 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 11 ug | - | - |
Tokoferol beta | 2.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.19 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.08 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 3.04 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 11 ug | 1.2% DV | 6.47% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.9 ug | 4.5% DV | 23.81% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.9 ug | - | - |
Witamina E | 0.64 mg | 4.3% DV | 22.57% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 24 mg | 1.8% DV | 9.77% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 56.44% D |
Żelazo | 1.36 mg | 7.6% DV | 39.98% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 25.2% D |
Mangan | 0.95 mg | 41% DV | 218% D |
Fosfor | 192 mg | 15% DV | 81.27% D |
Potas | 363 mg | 7.7% DV | 40.86% D |
Selen | 33.6 ug | 61% DV | 323% D |
Sód | 1756 mg | 76% DV | 404% D |
Cynk | 2.67 mg | 24% DV | 128% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.21 g | - | |
Arginina | 1.36 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.97 g | - | |
Cysteina | 0.24 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.22 g | - | |
Glicyna | 0.95 g | - | |
Histydyna | 0.86 g | - | |
Izoletyda | 1 g | - | |
Leucyna | 1.73 g | - | |
Lizyna | 1.87 g | - | |
Metionina | 0.58 g | - | |
Fenyloalanina | 0.88 g | - | |
Prolina | 0.85 g | - | |
Seryna | 0.88 g | - | |
Treonina | 0.93 g | - | |
Tryptofan | 0.25 g | - | |
Tyrozyna | 0.84 g | - | |
Walina | 1.07 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.18 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.26 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.11 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.24 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.02 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 13.43 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 13.04 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.05 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.03 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.15 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.52 g | - | |
Kwas palmitynowy | 7.05 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.53 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.84 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.82 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.17 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.39 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.72 g | 0.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.02 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.25 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 5.37 g | - | |
Betaina | 5.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 108 mg | 36% DV | |
Hydroksyprolina | 0.07 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 41.19 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central