Salad dressing, mayonnaise, light - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 238 kcal | - | |
Białko | 0.37 g | 0.7% DV | 6.22% D |
Tłuszcz | 22.22 g | 28% DV | |
Węglowodany | 9.23 g | 3.4% DV | |
Skrobia | 3.16 g | - | |
Cukry | 3.56 g | - | |
Woda | 66.13 g | - | |
Popiół | 2.05 g | - | |
Sód | 827 mg | 36% DV | |
Cholesterol | 16 mg | 5.3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 9 mg | 1.6% DV | 13.75% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 70 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 0.7% DV | 5.6% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.01 mg | 0.1% DV | 0.53% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.06 mg | 1.2% DV | 9.75% D |
Witamina B6 | 0 mg | 0.1% DV | 0.99% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 53.7 ug | 45% DV | 376% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 30 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 3 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 5 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.27 mg | - | - |
Tokoferol delta | 4.84 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 19.47 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 8 ug | 0.9% DV | 7.47% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 2.19 mg | 15% DV | 123% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 3.88% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.1% DV | 17.74% D |
Żelazo | 0.14 mg | 0.8% DV | 6.54% D |
Magnez | 2 mg | 0.5% DV | 4% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.3% DV | 2.56% D |
Fosfor | 15 mg | 1.2% DV | 10.08% D |
Potas | 31 mg | 0.7% DV | 5.54% D |
Selen | 2.6 ug | 4.7% DV | 39.72% D |
Sód | 827 mg | 36% DV | 302% D |
Cynk | 0.07 mg | 0.6% DV | 5.35% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.02 g | - | |
Arginina | 0.02 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.04 g | - | |
Cysteina | 0.01 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.05 g | - | |
Glicyna | 0.01 g | - | |
Histydyna | 0.01 g | - | |
Izoletyda | 0.02 g | - | |
Leucyna | 0.03 g | - | |
Lizyna | 0.03 g | - | |
Metionina | 0.01 g | - | |
Fenyloalanina | 0.02 g | - | |
Prolina | 0.02 g | - | |
Seryna | 0.03 g | - | |
Treonina | 0.02 g | - | |
Tryptofan | 0.01 g | - | |
Tyrozyna | 0.02 g | - | |
Walina | 0.03 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 1.55 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 1.52 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.04 g | - | |
Omega-6 linolowy | 11.41 g | - | |
Omega-6 linolowy | 11.35 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.02 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.88 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.87 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.07 g | - | |
Kwas behenowy | 0.07 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.34 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.91 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 9.23 g | 3.4% DV | |
Fruktoza | 1.22 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.07 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 3.16 g | - | |
Sacharoza | 1.28 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.05 g | - | |
Betaina | 0 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 16 mg | 5.3% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 66.13 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central