Ravioli, meat-filled, with tomato sauce or meat sauce, canned - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 97 kcal | - | |
Białko | 3.24 g | 6.5% DV | 134% D |
Tłuszcz | 3.41 g | 4.4% DV | |
Węglowodany | 13.26 g | 4.8% DV | |
Skrobia | 8.79 g | - | |
Cukry | 1.97 g | - | |
Błonnik | 1.5 g | 5.4% DV | 110% D |
Woda | 79.12 g | - | |
Popiół | 0.97 g | - | |
Sód | 283 mg | 12% DV | |
Cholesterol | 5 mg | 1.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 12.5 mg | 2.3% DV | 46.86% D |
Kwas foliowy | 28 ug | - | - |
Witamina A | 217 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 4.8% DV | 97.94% D |
Witamina B12 | 0.15 ug | 6.3% DV | 129% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.4% DV | 90.4% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.25 mg | 7.8% DV | 160% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.2% DV | 66.71% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.8 ug | 0.7% DV | 13.75% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 121 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 11 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 21 ug | - | - |
Kwas foliowy | 10 ug | 2.5% DV | 51.55% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.03 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.06 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.09 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 14 ug | 1.6% DV | 32.07% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.5 mg | 3.3% DV | 68.73% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0.2 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 12 mg | 0.9% DV | 19.03% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.9% DV | 121% D |
Żelazo | 1.09 mg | 6.1% DV | 125% D |
Magnez | 12 mg | 2.9% DV | 58.91% D |
Mangan | 0.14 mg | 6.3% DV | 129% D |
Fosfor | 40 mg | 3.2% DV | 65.98% D |
Potas | 178 mg | 3.8% DV | 78.09% D |
Selen | 9.6 ug | 17% DV | 360% D |
Sód | 283 mg | 12% DV | 254% D |
Cynk | 0.39 mg | 3.5% DV | 73.1% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.16 g | - | |
Arginina | 0.17 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.28 g | - | |
Cysteina | 0.05 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.94 g | - | |
Glicyna | 0.18 g | - | |
Histydyna | 0.08 g | - | |
Izoletyda | 0.13 g | - | |
Leucyna | 0.22 g | - | |
Lizyna | 0.15 g | - | |
Metionina | 0.05 g | - | |
Fenyloalanina | 0.16 g | - | |
Prolina | 0.26 g | - | |
Seryna | 0.15 g | - | |
Treonina | 0.11 g | - | |
Tryptofan | 0.03 g | - | |
Tyrozyna | 0.11 g | - | |
Walina | 0.17 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.21 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.17 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.43 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.27 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.1 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.82 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.46 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.16 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 13.26 g | 4.8% DV | |
Fruktoza | 0.97 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 8.79 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.97 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 5 mg | 1.7% DV | |
Hydroksyprolina | 0.02 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 79.12 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central