Ravioli, meat-filled, with tomato sauce or meat sauce, canned - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
97 kcal | - | - |
Białko
|
3.24 g | 6.5% DV | 134% D |
Tłuszcz
|
3.41 g | 4.4% DV | - |
Węglowodany
|
13.26 g | 4.8% DV | - |
Skrobia
|
8.79 g | - | - |
Cukry
|
1.97 g | - | - |
Błonnik
|
1.5 g | 5.4% DV | 110% D |
Woda
|
79.12 g | - | - |
Popiół
|
0.97 g | - | - |
Sód
|
283 mg | 12% DV | - |
Cholesterol
|
5 mg | 1.7% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
12.5 mg | 2.3% DV | 46.86% D |
Kwas foliowy
|
28 ug | - | - |
Witamina A
|
217 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.06 mg | 4.8% DV | 97.94% D |
Witamina B12
|
0.15 ug | 6.3% DV | 129% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.06 mg | 4.4% DV | 90.4% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
1.25 mg | 7.8% DV | 160% D |
Witamina B6
|
0.06 mg | 3.2% DV | 66.71% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D
|
0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
0.8 ug | 0.7% DV | 13.75% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
1 ug | - | - |
Karoten, beta
|
121 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Folate, food
|
11 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
21 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
10 ug | 2.5% DV | 51.55% D |
Retinol
|
4 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.03 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.06 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.09 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
14 ug | 1.6% DV | 32.07% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E
|
0.5 mg | 3.3% DV | 68.73% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Witamina K (menachinon-4)
|
0.2 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
12 mg | 0.9% DV | 19.03% D |
Miedź
|
0.05 mg | 5.9% DV | 121% D |
Żelazo
|
1.09 mg | 6.1% DV | 125% D |
Magnez
|
12 mg | 2.9% DV | 58.91% D |
Mangan
|
0.14 mg | 6.3% DV | 129% D |
Fosfor
|
40 mg | 3.2% DV | 65.98% D |
Potas
|
178 mg | 3.8% DV | 78.09% D |
Selen
|
9.6 ug | 17% DV | 360% D |
Sód
|
283 mg | 12% DV | 254% D |
Cynk
|
0.39 mg | 3.5% DV | 73.1% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.16 g | - | - |
Arginina
|
0.17 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.28 g | - | - |
Cysteina
|
0.05 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
0.94 g | - | - |
Glicyna
|
0.18 g | - | - |
Histydyna
|
0.08 g | - | - |
Izoletyda
|
0.13 g | - | - |
Leucyna
|
0.22 g | - | - |
Lizyna
|
0.15 g | - | - |
Metionina
|
0.05 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.16 g | - | - |
Prolina
|
0.26 g | - | - |
Seryna
|
0.15 g | - | - |
Treonina
|
0.11 g | - | - |
Tryptofan
|
0.03 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.11 g | - | - |
Walina
|
0.17 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.21 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.17 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
1.43 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
1.27 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.1 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.82 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.46 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.16 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
0.97 g | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
5 mg | 1.7% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0.02 g | - | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
79.12 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -