Popcorn, microwave, regular (butter) flavor, made with palm oil - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 535 kcal | - | |
Białko | 8.38 g | 17% DV | 62.65% D |
Tłuszcz | 30.22 g | 39% DV | |
Węglowodany | 57.26 g | 21% DV | |
Skrobia | 45.46 g | - | |
Cukry | 0.3 g | - | |
Błonnik | 10 g | 36% DV | 134% D |
Woda | 0.9 g | - | |
Popiół | 3.23 g | - | |
Sód | 763 mg | 33% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 15.4 mg | 2.8% DV | 10.47% D |
Kwas foliowy | 15 ug | - | - |
Witamina A | 182 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 3.9% DV | 14.64% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.6% DV | 17.25% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.62 mg | 10% DV | 37.73% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.2 mg | 4% DV | 15.03% D |
Witamina B6 | 0.31 mg | 18% DV | 68.17% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 4.3 ug | 3.6% DV | 13.4% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 6 ug | - | - |
Karoten, beta | 50 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 111 ug | - | - |
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.14 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.24 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 6.58 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 2.54 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.34 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 1.46 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 4.15 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 9 ug | 1% DV | 3.74% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 2.91 mg | 19% DV | 72.52% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 23 mg | 1.8% DV | 6.61% D |
Miedź | 0.2 mg | 23% DV | 84.74% D |
Fluor, F | 0 ug | - | - |
Żelazo | 2.06 mg | 11% DV | 42.78% D |
Magnez | 110 mg | 26% DV | 97.91% D |
Mangan | 0.77 mg | 34% DV | 125% D |
Fosfor | 275 mg | 22% DV | 82.24% D |
Potas | 393 mg | 8.4% DV | 31.26% D |
Selen | 5.9 ug | 11% DV | 40.1% D |
Sód | 763 mg | 33% DV | 124% D |
Cynk | 2.32 mg | 21% DV | 78.84% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.65 g | - | |
Arginina | 0.43 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.6 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.63 g | - | |
Glicyna | 0.36 g | - | |
Histydyna | 0.27 g | - | |
Izoletyda | 0.31 g | - | |
Leucyna | 1.07 g | - | |
Lizyna | 0.24 g | - | |
Metionina | 0.18 g | - | |
Fenyloalanina | 0.43 g | - | |
Prolina | 0.76 g | - | |
Seryna | 0.41 g | - | |
Treonina | 0.33 g | - | |
Tryptofan | 0.06 g | - | |
Tyrozyna | 0.35 g | - | |
Walina | 0.44 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.1 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.51 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.27 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.11 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.03 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.06 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.3 g | - | |
Kwas palmitynowy | 12.65 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.35 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.27 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.13 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 57.26 g | 21% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 45.46 g | - | |
Sacharoza | 0.3 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.23 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 0.9 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central