Muffins, blueberry, commercially prepared (Includes mini-muffins) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 375 kcal | - | |
Białko | 4.49 g | 9% DV | 47.89% D |
Tłuszcz | 16.07 g | 21% DV | |
Węglowodany | 53 g | 19% DV | |
Skrobia | 16.31 g | - | |
Cukry | 31.47 g | - | |
Błonnik | 1.1 g | 3.9% DV | 20.95% D |
Woda | 24.96 g | - | |
Popiół | 1.46 g | - | |
Sód | 336 mg | 15% DV | |
Cholesterol | 30 mg | 10% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 92.5 mg | 17% DV | 89.7% D |
Kwas foliowy | 73 ug | - | - |
Witamina A | 73 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.17 mg | 14% DV | 74.67% D |
Witamina B12 | 0.16 ug | 6.7% DV | 35.56% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 mg | 13% DV | 66.87% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.42 mg | 8.9% DV | 47.27% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.47 mg | 9.4% DV | 50.13% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.4% DV | 12.55% D |
Witamina C | 0.9 mg | 1% DV | 5.33% D |
Witamina D | 4 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 39.2 ug | 33% DV | 174% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 2 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 12 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 48 ug | - | - |
Kwas foliowy | 36 ug | 9% DV | 48% D |
Retinol | 21 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.19 mg | - | - |
Tokoferol delta | 3.47 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 9.06 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.1 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 21 ug | 2.3% DV | 12.44% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 2.67% D |
Witamina E | 1.63 mg | 11% DV | 57.96% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0.9 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 44 mg | 3.4% DV | 18.05% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.7% DV | 35.56% D |
Żelazo | 1.3 mg | 7.2% DV | 38.52% D |
Magnez | 10 mg | 2.4% DV | 12.7% D |
Mangan | 0.45 mg | 20% DV | 104% D |
Fosfor | 146 mg | 12% DV | 62.29% D |
Potas | 121 mg | 2.6% DV | 13.73% D |
Selen | 8.2 ug | 15% DV | 79.52% D |
Sód | 336 mg | 15% DV | 77.91% D |
Cynk | 0.37 mg | 3.4% DV | 17.94% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.21 g | - | |
Arginina | 0.24 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.32 g | - | |
Cysteina | 0.11 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.53 g | - | |
Glicyna | 0.19 g | - | |
Histydyna | 0.13 g | - | |
Izoletyda | 0.22 g | - | |
Leucyna | 0.42 g | - | |
Lizyna | 0.2 g | - | |
Metionina | 0.12 g | - | |
Fenyloalanina | 0.28 g | - | |
Prolina | 0.54 g | - | |
Seryna | 0.3 g | - | |
Treonina | 0.18 g | - | |
Tryptofan | 0.07 g | - | |
Tyrozyna | 0.18 g | - | |
Walina | 0.26 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 1.07 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 1.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.98 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.91 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.66 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.53 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.87 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.84 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.13 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 53 g | 19% DV | |
Fruktoza | 1.21 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.23 g | - | |
Laktoza | 0.54 g | - | |
Maltoza | 0.47 g | - | |
Skrobia | 16.31 g | - | |
Sacharoza | 28.01 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.46 g | - | |
Betaina | 6.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 30 mg | 10% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 24.96 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central