Cake, pound, commercially prepared, butter (includes fresh and frozen) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 353 kcal | - | |
Białko | 5 g | 10% DV | 56.66% D |
Tłuszcz | 13.96 g | 18% DV | |
Węglowodany | 53.64 g | 20% DV | |
Skrobia | 17.36 g | - | |
Cukry | 33.36 g | - | |
Błonnik | 0.6 g | 2.1% DV | 12.14% D |
Woda | 25.87 g | - | |
Popiół | 1.53 g | - | |
Sód | 377 mg | 16% DV | |
Cholesterol | 66 mg | 22% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65.6 mg | 12% DV | 67.58% D |
Kwas foliowy | 52 ug | - | - |
Witamina A | 241 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.17 mg | 14% DV | 81.68% D |
Witamina B12 | 0.36 ug | 15% DV | 84.99% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 19% DV | 109% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.62 mg | 10% DV | 57.19% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.49 mg | 9.7% DV | 54.96% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.1% DV | 12% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 34 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.7 ug | 1.4% DV | 8.03% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 5 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 4 ug | - | - |
Folate, food | 28 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 42 ug | - | - |
Kwas foliowy | 14 ug | 3.5% DV | 19.83% D |
Retinol | 69 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.04 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.97 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 2.82 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.32 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 70 ug | 7.8% DV | 44.07% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.8 ug | 4% DV | 22.66% D |
Witamina E | 0.65 mg | 4.3% DV | 24.55% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 47 mg | 3.6% DV | 20.48% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.7% DV | 26.44% D |
Żelazo | 1.48 mg | 8.2% DV | 46.58% D |
Magnez | 8 mg | 1.9% DV | 10.79% D |
Mangan | 0.11 mg | 4.8% DV | 27.1% D |
Fosfor | 140 mg | 11% DV | 63.46% D |
Potas | 149 mg | 3.2% DV | 17.96% D |
Selen | 5 ug | 9.1% DV | 51.51% D |
Sód | 377 mg | 16% DV | 92.87% D |
Cynk | 0.43 mg | 3.9% DV | 22.15% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.19 g | - | |
Arginina | 0.23 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.35 g | - | |
Cysteina | 0.14 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.12 g | - | |
Glicyna | 0.16 g | - | |
Histydyna | 0.12 g | - | |
Izoletyda | 0.2 g | - | |
Leucyna | 0.4 g | - | |
Lizyna | 0.2 g | - | |
Metionina | 0.12 g | - | |
Fenyloalanina | 0.24 g | - | |
Prolina | 0.5 g | - | |
Seryna | 0.3 g | - | |
Treonina | 0.15 g | - | |
Tryptofan | 0.04 g | - | |
Tyrozyna | 0.11 g | - | |
Walina | 0.25 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.39 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.37 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.97 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.9 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.81 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.68 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.12 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.16 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.09 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.05 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.16 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.54 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.42 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.06 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.13 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.1 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.13 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 53.64 g | 20% DV | |
Fruktoza | 0.33 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.75 g | - | |
Laktoza | 1.27 g | - | |
Maltoza | 0.33 g | - | |
Skrobia | 17.36 g | - | |
Sacharoza | 30.68 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.53 g | - | |
Betaina | 10.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 66 mg | 22% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 25.87 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central