Cake, pound, commercially prepared, butter (includes fresh and frozen) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 353 kcal -
Białko 5 g 10% DV 56.66% D
Tłuszcz 13.96 g 18% DV
Węglowodany 53.64 g 20% DV
Skrobia 17.36 g -
Cukry 33.36 g -
Błonnik 0.6 g 2.1% DV 12.14% D
Woda 25.87 g -
Popiół 1.53 g -
Sód 377 mg 16% DV
Cholesterol 66 mg 22% DV

Witaminy

Cholina 65.6 mg 12% DV 67.58% D
Kwas foliowy 52 ug - -
Witamina A 241 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.17 mg 14% DV 81.68% D
Witamina B12 0.36 ug 15% DV 84.99% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.25 mg 19% DV 109% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.62 mg 10% DV 57.19% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.49 mg 9.7% DV 54.96% D
Witamina B6 0.04 mg 2.1% DV 12% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 34 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.7 ug 1.4% DV 8.03% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 5 ug - -
Kryptoksantyna, beta 4 ug - -
Folate, food 28 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 42 ug - -
Kwas foliowy 14 ug 3.5% DV 19.83% D
Retinol 69 ug - -
Tokoferol beta 0.04 mg - -
Tokoferol delta 0.97 mg - -
Tokoferol gamma 2.82 mg - -
Tokotrienol alfa 0 mg - -
Tokotrienol beta 0 mg - -
Tokotrienol delta 0.32 mg - -
Tokotrienol gamma 0 mg - -
Witamina A, RAE 70 ug 7.8% DV 44.07% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0.8 ug 4% DV 22.66% D
Witamina E 0.65 mg 4.3% DV 24.55% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 47 mg 3.6% DV 20.48% D
Miedź 0.04 mg 4.7% DV 26.44% D
Żelazo 1.48 mg 8.2% DV 46.58% D
Magnez 8 mg 1.9% DV 10.79% D
Mangan 0.11 mg 4.8% DV 27.1% D
Fosfor 140 mg 11% DV 63.46% D
Potas 149 mg 3.2% DV 17.96% D
Selen 5 ug 9.1% DV 51.51% D
Sód 377 mg 16% DV 92.87% D
Cynk 0.43 mg 3.9% DV 22.15% D
Alanina 0.19 g -
Arginina 0.23 g -
Kwas asparaginowy 0.35 g -
Cysteina 0.14 g -
Kwas glutaminowy 1.12 g -
Glicyna 0.16 g -
Histydyna 0.12 g -
Izoletyda 0.2 g -
Leucyna 0.4 g -
Lizyna 0.2 g -
Metionina 0.12 g -
Fenyloalanina 0.24 g -
Prolina 0.5 g -
Seryna 0.3 g -
Treonina 0.15 g -
Tryptofan 0.04 g -
Tyrozyna 0.11 g -
Walina 0.25 g -
Omega-3 ALA 0.39 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.37 g -
Omega-3 DHA 0.01 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0.02 g -
Omega-6 linolowy 2.97 g -
Omega-6 linolowy 2.9 g -
Omega-9 eikosenowy 0.02 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 2.81 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 2.68 g -
Kwas arachidowy 0.02 g -
Kwas behenowy 0.02 g -
Kwas masłowy 0.12 g -
Kwas kaprynowy 0.16 g -
Kwas kapronowy 0.09 g -
Kwas kaprylowy 0.05 g -
Kwas laurynowy 0.16 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.04 g -
Kwas mirystynowy 0.54 g -
Kwas palmitynowy 2.42 g -
Kwas pentadekanowy 0.06 g -
Kwas stearynowy 1.13 g -
Total (complex+sugars) 53.64 g 20% DV
Fruktoza 0.33 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 0.75 g -
Laktoza 1.27 g -
Maltoza 0.33 g -
Skrobia 17.36 g -
Sacharoza 30.68 g -

Źródła