Bologna, meat and poultry - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 281 kcal | - | |
Białko | 10.34 g | 21% DV | 147% D |
Tłuszcz | 23.77 g | 30% DV | |
Węglowodany | 6.31 g | 2.3% DV | |
Cukry | 1.97 g | - | |
Woda | 55.93 g | - | |
Popiół | 3.65 g | - | |
Sód | 1379 mg | 60% DV | |
Cholesterol | 92 mg | 31% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 59.3 mg | 11% DV | 76.74% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 3.9% DV | 27.88% D |
Witamina B12 | 0.47 ug | 20% DV | 139% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 mg | 12% DV | 86.5% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.19 mg | 20% DV | 142% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.77 mg | 15% DV | 110% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 80.8% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 34 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.7 ug | 1.4% DV | 10.08% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.31 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.8 ug | 4% DV | 28.47% D |
Witamina E | 0.59 mg | 3.9% DV | 28% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 125 mg | 9.6% DV | 68.44% D |
Miedź | 0.04 mg | 3.9% DV | 27.68% D |
Żelazo | 1.24 mg | 6.9% DV | 49.03% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 25.42% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.7% DV | 11.76% D |
Fosfor | 212 mg | 17% DV | 121% D |
Potas | 320 mg | 6.8% DV | 48.46% D |
Selen | 14.4 ug | 26% DV | 186% D |
Sód | 1379 mg | 60% DV | 427% D |
Cynk | 1.06 mg | 9.6% DV | 68.59% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.65 g | - | |
Arginina | 0.67 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.91 g | - | |
Cysteina | 0.14 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.52 g | - | |
Glicyna | 0.7 g | - | |
Histydyna | 0.3 g | - | |
Izoletyda | 0.43 g | - | |
Leucyna | 0.78 g | - | |
Lizyna | 0.76 g | - | |
Metionina | 0.25 g | - | |
Fenyloalanina | 0.38 g | - | |
Prolina | 0.73 g | - | |
Seryna | 0.43 g | - | |
Treonina | 0.37 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.3 g | - | |
Walina | 0.48 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.21 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.21 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.09 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.02 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.19 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.09 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 8.98 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 8.84 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.26 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.97 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.93 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.91 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.14 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.31 g | 2.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.2 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.77 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.65 g | - | |
Betaina | 3.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 92 mg | 31% DV | |
Hydroksyprolina | 0.25 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 55.93 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central