Onion rings, breaded, par fried, frozen, prepared, heated in oven - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
276 kcal | - | - |
Białko
|
4.14 g | 8.3% DV | 60% D |
Tłuszcz
|
14.3 g | 18% DV | - |
Węglowodany
|
33.79 g | 12% DV | - |
Skrobia
|
25.58 g | - | - |
Cukry
|
5.1 g | - | - |
Błonnik
|
2.2 g | 7.9% DV | 56.94% D |
Woda
|
46.37 g | - | - |
Popiół
|
1.4 g | - | - |
Sód
|
370 mg | 16% DV | - |
Cholesterol
|
0 mg | 0% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
10.7 mg | 1.9% DV | 14.1% D |
Kwas foliowy
|
33 ug | - | - |
Witamina A
|
0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.19 mg | 15% DV | 112% D |
Witamina B12
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.12 mg | 8.9% DV | 64.66% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
1.35 mg | 8.4% DV | 61.1% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.29 mg | 5.9% DV | 42.61% D |
Witamina B6
|
0.12 mg | 6.9% DV | 49.87% D |
Witamina C
|
1.6 mg | 1.8% DV | 12.88% D |
Witamina D
|
0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
34.1 ug | 28% DV | 206% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Folate, food
|
33 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
33 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol
|
0 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.41 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
1.44 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
2.33 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.15 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E
|
0.46 mg | 3.1% DV | 22.22% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
31 mg | 2.4% DV | 17.28% D |
Miedź
|
0.07 mg | 8.1% DV | 58.78% D |
Żelazo
|
1.25 mg | 6.9% DV | 50.32% D |
Magnez
|
17 mg | 4% DV | 29.33% D |
Mangan
|
0.35 mg | 15% DV | 110% D |
Fosfor
|
71 mg | 5.7% DV | 41.16% D |
Potas
|
123 mg | 2.6% DV | 18.96% D |
Selen
|
5.6 ug | 10% DV | 73.78% D |
Sód
|
370 mg | 16% DV | 117% D |
Cynk
|
0.42 mg | 3.8% DV | 27.67% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.17 g | - | - |
Arginina
|
0.33 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.25 g | - | - |
Cysteina
|
0.11 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
1.65 g | - | - |
Glicyna
|
0.2 g | - | - |
Histydyna
|
0.11 g | - | - |
Izoletyda
|
0.21 g | - | - |
Leucyna
|
0.35 g | - | - |
Lizyna
|
0.15 g | - | - |
Metionina
|
0.08 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.24 g | - | - |
Prolina
|
0.52 g | - | - |
Seryna
|
0.26 g | - | - |
Treonina
|
0.15 g | - | - |
Tryptofan
|
0.07 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.16 g | - | - |
Walina
|
0.22 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.84 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.79 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.05 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
6.39 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
6.35 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.05 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
2.79 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
2.77 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.43 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.55 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
1.4 g | - | - |
Betaina
|
36.4 mg | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
0 mg | 0% DV | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
46.37 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -