Snacks, corn-based, extruded, puffs or twists, cheese-flavor - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 567 kcal -
Białko 5.46 g 11% DV 38.52% D
Tłuszcz 36.54 g 47% DV
Węglowodany 54.54 g 20% DV
Skrobia 50.48 g -
Cukry 3.57 g -
Błonnik 0.8 g 2.9% DV 10.08% D
Woda 0.56 g -
Popiół 2.9 g -
Sód 928 mg 40% DV
Cholesterol 7 mg 2.3% DV

Witaminy

Cholina 11.6 mg 2.1% DV 7.44% D
Kwas foliowy 80 ug - -
Witamina A 95 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.18 mg 15% DV 52.91% D
Witamina B12 0.2 ug 8.3% DV 29.39% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.38 mg 29% DV 103% D
Witamina B3 (Niacyna) 2.63 mg 16% DV 57.91% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.98 mg 20% DV 69.14% D
Witamina B6 0.12 mg 6.8% DV 24.07% D
Witamina C 0.1 mg 0.1% DV 0.39% D
Witamina D 2 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.3 ug 1.1% DV 3.82% D

Minerały

Wapń 53 mg 4.1% DV 14.38% D
Miedź 0.04 mg 4.6% DV 16.07% D
Fluor, F 6.6 ug - -
Żelazo 1.69 mg 9.4% DV 33.12% D
Magnez 18 mg 4.3% DV 15.12% D
Mangan 0.06 mg 2.6% DV 9.05% D
Fosfor 126 mg 10% DV 35.56% D
Potas 180 mg 3.8% DV 13.51% D
Selen 8.1 ug 15% DV 51.95% D
Sód 928 mg 40% DV 142% D
Cynk 0.37 mg 3.4% DV 11.86% D
Alanina 0.32 g -
Arginina 0.26 g -
Kwas asparaginowy 0.45 g -
Cysteina 0.08 g -
Kwas glutaminowy 1.62 g -
Glicyna 0.15 g -
Histydyna 0.22 g -
Izoletyda 0.37 g -
Leucyna 0.78 g -
Lizyna 0.42 g -
Metionina 0.18 g -
Fenyloalanina 0.37 g -
Prolina 0.77 g -
Seryna 0.39 g -
Treonina 0.22 g -
Tryptofan 0.07 g -
Tyrozyna 0.29 g -
Walina 0.42 g -
Omega-3 ALA 0.52 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.5 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0.02 g -
Omega-6 linolowy 17.39 g -
Omega-6 linolowy 17.14 g -
Omega-9 eikosenowy 0.3 g -
Omega-9 erukowy 0.01 g -
Omega 9 oleinowy 0.04 g -
Kwas arachidowy 0.17 g -
Kwas behenowy 0.08 g -
Kwas masłowy 0.03 g -
Kwas kaprynowy 0.03 g -
Kwas kapronowy 0.02 g -
Kwas kaprylowy 0.02 g -
Kwas laurynowy 0.04 g -
Kwas lignocerynowy 0.06 g -
Kwas margarynowy 0.03 g -
Kwas mirystynowy 0.12 g -
Kwas palmitynowy 2.52 g -
Kwas pentadekanowy 0.02 g -
Kwas stearynowy 0.65 g -

Źródła