Potatoes, hash brown, frozen, plain, prepared, pan fried in canola oil - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 219 kcal -
Białko 2.65 g 5.3% DV 48.4% D
Tłuszcz 11.59 g 15% DV
Węglowodany 28.51 g 10% DV
Skrobia 24.57 g -
Cukry 0.27 g -
Błonnik 3.2 g 11% DV 104% D
Woda 55.95 g -
Popiół 1.3 g -
Sód 15 mg 0.7% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 23.2 mg 4.2% DV 38.52% D
Kwas foliowy 16 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.13 mg 11% DV 102% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.03 mg 2.5% DV 23.18% D
Witamina B3 (Niacyna) 2.31 mg 14% DV 132% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.57 mg 11% DV 105% D
Witamina B6 0.24 mg 14% DV 127% D
Witamina C 6.7 mg 7.4% DV 67.99% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 18.1 ug 15% DV 138% D

Minerały

Wapń 17 mg 1.3% DV 11.94% D
Miedź 0.12 mg 13% DV 117% D
Żelazo 0.54 mg 3% DV 27.4% D
Magnez 28 mg 6.7% DV 60.88% D
Mangan 0.18 mg 8% DV 73.06% D
Fosfor 79 mg 6.3% DV 57.72% D
Potas 496 mg 11% DV 96.38% D
Selen 0.5 ug 0.9% DV 8.3% D
Sód 15 mg 0.7% DV 5.96% D
Cynk 0.38 mg 3.5% DV 31.55% D
Alanina 0.12 g -
Arginina 0.17 g -
Kwas asparaginowy 0.48 g -
Cysteina 0.05 g -
Kwas glutaminowy 0.42 g -
Glicyna 0.11 g -
Histydyna 0.06 g -
Izoletyda 0.11 g -
Leucyna 0.2 g -
Lizyna 0.17 g -
Metionina 0.04 g -
Fenyloalanina 0.13 g -
Prolina 0.12 g -
Seryna 0.13 g -
Treonina 0.11 g -
Tryptofan 0.03 g -
Tyrozyna 0.1 g -
Walina 0.16 g -
Omega-3 ALA 0.45 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.37 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0.08 g -
Omega-6 linolowy 2.32 g -
Omega-6 linolowy 2.29 g -
Omega-9 eikosenowy 0.2 g -
Omega-9 erukowy 0.01 g -
Omega 9 oleinowy 7.06 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 7.04 g -
Kwas arachidowy 0.07 g -
Kwas behenowy 0.04 g -
Kwas masłowy 0.01 g -
Kwas kaprynowy 0.01 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0.02 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0.01 g -
Kwas palmitynowy 0.52 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.24 g -

Źródła