Pork sausage, link/patty, unprepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 288 kcal | - | |
Białko | 15.39 g | 31% DV | 214% D |
Tłuszcz | 24.8 g | 32% DV | |
Węglowodany | 0.93 g | 0.3% DV | |
Cukry | 0.93 g | - | |
Woda | 56.59 g | - | |
Popiół | 2.54 g | - | |
Sód | 739 mg | 32% DV | |
Cholesterol | 70 mg | 23% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 52.5 mg | 9.5% DV | 66.29% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 92 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.22 mg | 19% DV | 129% D |
Witamina B12 | 0.92 ug | 38% DV | 266% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 11% DV | 78.53% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.42 mg | 34% DV | 235% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.69 mg | 14% DV | 95.83% D |
Witamina B6 | 0.17 mg | 10% DV | 71.08% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 57 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.3 ug | 0.3% DV | 1.74% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 27 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.09 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.05 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.08 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 27 ug | 3% DV | 20.83% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.4 ug | 7% DV | 48.61% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.4 ug | - | - |
Witamina E | 0.99 mg | 6.6% DV | 45.83% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 18.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 8 mg | 0.6% DV | 4.27% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.3% DV | 43.98% D |
Żelazo | 1.02 mg | 5.7% DV | 39.35% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 24.8% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 5.13% D |
Fosfor | 133 mg | 11% DV | 73.89% D |
Potas | 307 mg | 6.5% DV | 45.36% D |
Selen | 17.8 ug | 32% DV | 225% D |
Sód | 739 mg | 32% DV | 223% D |
Cynk | 2.01 mg | 18% DV | 127% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.98 g | - | |
Arginina | 1.01 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.4 g | - | |
Cysteina | 0.21 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.41 g | - | |
Glicyna | 1.06 g | - | |
Histydyna | 0.48 g | - | |
Izoletyda | 0.63 g | - | |
Leucyna | 1.2 g | - | |
Lizyna | 1.13 g | - | |
Metionina | 0.38 g | - | |
Fenyloalanina | 0.58 g | - | |
Prolina | 1.05 g | - | |
Seryna | 0.67 g | - | |
Treonina | 0.58 g | - | |
Tryptofan | 0.16 g | - | |
Tyrozyna | 0.47 g | - | |
Walina | 0.73 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.13 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.12 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.86 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.81 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.28 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 9.04 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 8.97 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.06 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.28 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.74 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.37 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.47 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.46 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.21 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.11 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.93 g | 0.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.56 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.27 g | - | |
Sacharoza | 0.1 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.54 g | - | |
Betaina | 4.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 70 mg | 23% DV | |
Hydroksyprolina | 0.31 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 56.59 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central