Pork sausage, link/patty, fully cooked, unheated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 392 kcal | - | |
Białko | 13.46 g | 27% DV | 137% D |
Tłuszcz | 37.25 g | 48% DV | |
Węglowodany | 0.69 g | 0.3% DV | |
Cukry | 0.53 g | - | |
Woda | 45.96 g | - | |
Popiół | 2.63 g | - | |
Sód | 810 mg | 35% DV | |
Cholesterol | 74 mg | 25% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 45.2 mg | 8.2% DV | 41.93% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 69 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.24 mg | 20% DV | 102% D |
Witamina B12 | 0.76 ug | 32% DV | 162% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 69.86% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.98 mg | 25% DV | 127% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.57 mg | 11% DV | 58.16% D |
Witamina B6 | 0.14 mg | 8.4% DV | 42.92% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 48 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.7 ug | 3.1% DV | 15.73% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 21 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.16 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.93 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 21 ug | 2.3% DV | 11.9% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.2 ug | 6% DV | 30.61% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.68 mg | 4.5% DV | 23.13% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 18.7 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 16 mg | 1.2% DV | 6.28% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.7% DV | 39.12% D |
Żelazo | 0.92 mg | 5.1% DV | 26.08% D |
Magnez | 13 mg | 3.1% DV | 15.79% D |
Mangan | 0.05 mg | 2.3% DV | 11.76% D |
Fosfor | 164 mg | 13% DV | 66.94% D |
Potas | 211 mg | 4.5% DV | 22.9% D |
Selen | 20.3 ug | 37% DV | 188% D |
Sód | 810 mg | 35% DV | 180% D |
Cynk | 1.45 mg | 13% DV | 67.25% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.82 g | - | |
Arginina | 0.85 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.17 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.02 g | - | |
Glicyna | 0.89 g | - | |
Histydyna | 0.41 g | - | |
Izoletyda | 0.52 g | - | |
Leucyna | 1.01 g | - | |
Lizyna | 0.94 g | - | |
Metionina | 0.32 g | - | |
Fenyloalanina | 0.48 g | - | |
Prolina | 0.88 g | - | |
Seryna | 0.56 g | - | |
Treonina | 0.48 g | - | |
Tryptofan | 0.13 g | - | |
Tyrozyna | 0.39 g | - | |
Walina | 0.61 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.26 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.25 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.11 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.02 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.3 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 13.61 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 13.48 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.07 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.04 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.03 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.12 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.45 g | - | |
Kwas palmitynowy | 7.59 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.79 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.71 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.7 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.26 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.13 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.69 g | 0.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.26 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.27 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.63 g | - | |
Betaina | 4.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 74 mg | 25% DV | |
Hydroksyprolina | 0.28 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 45.96 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central