Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 438 kcal | - | |
Białko | 15.12 g | 30% DV | 138% D |
Tłuszcz | 41.66 g | 53% DV | |
Węglowodany | 0.62 g | 0.2% DV | |
Cukry | 0.62 g | - | |
Woda | 39.64 g | - | |
Popiół | 3.09 g | - | |
Sód | 990 mg | 43% DV | |
Cholesterol | 79 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 52 mg | 9.5% DV | 43.17% D |
Kwas foliowy | 1 ug | - | - |
Witamina A | 75 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.24 mg | 20% DV | 92.47% D |
Witamina B12 | 0.76 ug | 32% DV | 145% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 63.22% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.33 mg | 27% DV | 124% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.64 mg | 13% DV | 58.81% D |
Witamina B6 | 0.14 mg | 8.1% DV | 36.8% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 41 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.9 ug | 2.4% DV | 11.04% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 22 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.17 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.31 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 22 ug | 2.4% DV | 11.16% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1 ug | 5% DV | 22.83% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1 ug | - | - |
Witamina E | 0.88 mg | 5.9% DV | 26.79% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 22.5 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 17 mg | 1.3% DV | 5.97% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.4% DV | 43.13% D |
Żelazo | 0.95 mg | 5.3% DV | 24.1% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 16.31% D |
Mangan | 0.07 mg | 2.8% DV | 12.9% D |
Fosfor | 193 mg | 15% DV | 70.5% D |
Potas | 225 mg | 4.8% DV | 21.86% D |
Selen | 22.5 ug | 41% DV | 187% D |
Sód | 990 mg | 43% DV | 197% D |
Cynk | 1.59 mg | 14% DV | 66% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.94 g | - | |
Arginina | 0.94 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.28 g | - | |
Cysteina | 0.19 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.3 g | - | |
Glicyna | 1.03 g | - | |
Histydyna | 0.44 g | - | |
Izoletyda | 0.6 g | - | |
Leucyna | 1.11 g | - | |
Lizyna | 1.01 g | - | |
Metionina | 0.35 g | - | |
Fenyloalanina | 0.54 g | - | |
Prolina | 1.02 g | - | |
Seryna | 0.62 g | - | |
Treonina | 0.5 g | - | |
Tryptofan | 0.15 g | - | |
Tyrozyna | 0.42 g | - | |
Walina | 0.71 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.3 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.29 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 7.11 g | - | |
Omega-6 linolowy | 7 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.34 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 15.2 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 15.05 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.08 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.04 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.03 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.14 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.51 g | - | |
Kwas palmitynowy | 8.5 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 4.23 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.79 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.78 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.3 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.15 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.62 g | 0.2% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.26 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.36 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.09 g | - | |
Betaina | 2.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 79 mg | 26% DV | |
Hydroksyprolina | 0.36 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 39.64 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central