Peanuts, all types, dry-roasted, without salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 587 kcal | - | |
Białko | 24.35 g | 49% DV | 166% D |
Tłuszcz | 49.66 g | 64% DV | |
Węglowodany | 21.26 g | 7.7% DV | |
Skrobia | 4.39 g | - | |
Cukry | 4.9 g | - | |
Błonnik | 8.4 g | 30% DV | 102% D |
Woda | 1.81 g | - | |
Popiół | 2.92 g | - | |
Sód | 6 mg | 0.3% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 64.6 mg | 12% DV | 40.02% D |
Kwas foliowy | 97 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.15 mg | 13% DV | 43.16% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.2 mg | 15% DV | 51.63% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 14.36 mg | 90% DV | 306% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.01 mg | 20% DV | 68.89% D |
Witamina B6 | 0.47 mg | 27% DV | 93.4% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 97 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 97 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.36 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.61 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 6.32 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 4.93 mg | 33% DV | 112% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 58 mg | 4.5% DV | 15.2% D |
Miedź | 0.43 mg | 48% DV | 162% D |
Żelazo | 1.58 mg | 8.8% DV | 29.91% D |
Magnez | 178 mg | 42% DV | 144% D |
Mangan | 1.79 mg | 78% DV | 265% D |
Fosfor | 363 mg | 29% DV | 98.94% D |
Potas | 634 mg | 13% DV | 45.96% D |
Selen | 9.3 ug | 17% DV | 57.61% D |
Sód | 6 mg | 0.3% DV | 0.89% D |
Cynk | 2.77 mg | 25% DV | 85.8% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.94 g | - | |
Arginina | 2.83 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.89 g | - | |
Cysteina | 0.3 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.95 g | - | |
Glicyna | 1.43 g | - | |
Histydyna | 0.6 g | - | |
Izoletyda | 0.83 g | - | |
Leucyna | 1.54 g | - | |
Lizyna | 0.85 g | - | |
Metionina | 0.29 g | - | |
Fenyloalanina | 1.23 g | - | |
Prolina | 1.05 g | - | |
Seryna | 1.17 g | - | |
Treonina | 0.81 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 0.96 g | - | |
Walina | 0.99 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 9.72 g | - | |
Omega-6 linolowy | 9.69 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.63 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.06 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 25.44 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 25.42 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.58 g | - | |
Kwas behenowy | 1.22 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.69 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.98 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.2 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 21.26 g | 7.7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 4.39 g | - | |
Sacharoza | 4.9 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.92 g | - | |
Betaina | 0.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 1.81 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central