Pasta, whole-wheat, cooked (Includes foods for USDA's Food Distribution Program) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 149 kcal -
Białko 5.99 g 12% DV 161% D
Tłuszcz 1.71 g 2.2% DV
Węglowodany 30.07 g 11% DV
Skrobia 25.51 g -
Cukry 0.75 g -
Błonnik 3.9 g 14% DV 187% D
Woda 61.8 g -
Popiół 0.44 g -
Sód 4 mg 0.2% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 6.5 mg 1.2% DV 15.86% D
Kwas foliowy 21 ug - -
Witamina A 4 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.16 mg 13% DV 174% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.1 mg 7.6% DV 102% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.13 mg 20% DV 262% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.27 mg 5.4% DV 71.95% D
Witamina B6 0.09 mg 5.5% DV 73.43% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 0.6 ug 0.5% DV 6.71% D

Minerały

Wapń 13 mg 1% DV 13.42% D
Miedź 0.23 mg 25% DV 336% D
Żelazo 1.72 mg 9.6% DV 128% D
Magnez 54 mg 13% DV 173% D
Mangan 1.32 mg 57% DV 771% D
Fosfor 127 mg 10% DV 136% D
Potas 96 mg 2% DV 27.42% D
Selen 36.3 ug 66% DV 886% D
Sód 4 mg 0.2% DV 2.33% D
Cynk 1.34 mg 12% DV 164% D
Alanina 0.19 g -
Arginina 0.21 g -
Kwas asparaginowy 0.27 g -
Cysteina 0.13 g -
Kwas glutaminowy 2.07 g -
Glicyna 0.22 g -
Histydyna 0.14 g -
Izoletyda 0.23 g -
Leucyna 0.41 g -
Lizyna 0.13 g -
Metionina 0.1 g -
Fenyloalanina 0.3 g -
Prolina 0.64 g -
Seryna 0.29 g -
Treonina 0.16 g -
Tryptofan 0.08 g -
Tyrozyna 0.16 g -
Walina 0.26 g -
Omega-3 ALA 0.04 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.04 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.54 g -
Omega-6 linolowy 0.54 g -
Omega-9 eikosenowy 0.01 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 0.17 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.17 g -
Kwas arachidowy 0 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0 g -
Kwas palmitynowy 0.21 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.02 g -
Total (complex+sugars) 30.07 g 11% DV
Fruktoza 0.07 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 0.07 g -
Laktoza 0 g -
Maltoza 0.4 g -
Skrobia 25.51 g -
Sacharoza 0.2 g -

Źródła