Mustard, prepared, yellow - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 69 kcal | - | |
Białko | 4.25 g | 8.5% DV | 246% D |
Tłuszcz | 3.38 g | 4.3% DV | |
Węglowodany | 5.3 g | 1.9% DV | |
Skrobia | 0.65 g | - | |
Błonnik | 4.3 g | 15% DV | 445% D |
Woda | 83.7 g | - | |
Popiół | 3.37 g | - | |
Sód | 1100 mg | 48% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.19 mg | 16% DV | 457% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.07 mg | 5.1% DV | 147% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.56 mg | 3.5% DV | 102% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.26 mg | 5.3% DV | 152% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4.1% DV | 118% D |
Witamina C | 0.4 mg | 0.4% DV | 12.88% D |
Witamina K (filochinon) | 1.5 ug | 1.3% DV | 36.23% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 31 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 27 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.08 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 2.14 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 12.88% D |
Witamina E | 0.35 mg | 2.3% DV | 67.63% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 63 mg | 4.8% DV | 140% D |
Miedź | 0.07 mg | 8.2% DV | 238% D |
Żelazo | 1.59 mg | 8.8% DV | 256% D |
Magnez | 47.7 mg | 11% DV | 329% D |
Mangan | 0.42 mg | 18% DV | 529% D |
Fosfor | 108 mg | 8.6% DV | 250% D |
Potas | 150 mg | 3.2% DV | 92.51% D |
Selen | 34 ug | 62% DV | 1792% D |
Sód | 1100 mg | 48% DV | 1386% D |
Cynk | 0.64 mg | 5.8% DV | 169% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.18 g | - | |
Arginina | 0.28 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.43 g | - | |
Cysteina | 0.08 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.79 g | - | |
Glicyna | 0.25 g | - | |
Histydyna | 0.13 g | - | |
Izoletyda | 0.16 g | - | |
Leucyna | 0.32 g | - | |
Lizyna | 0.29 g | - | |
Metionina | 0.08 g | - | |
Fenyloalanina | 0.18 g | - | |
Prolina | 0.39 g | - | |
Seryna | 0.22 g | - | |
Treonina | 0.18 g | - | |
Tryptofan | 0.01 g | - | |
Tyrozyna | 0.15 g | - | |
Walina | 0.21 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.44 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.44 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.42 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.35 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.35 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.92 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.14 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.05 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.3 g | 1.9% DV | |
Fruktoza | 0.23 g | - | |
Galaktoza | 0.52 g | - | |
Glukoza | 0.48 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.65 g | - | |
Sacharoza | 0.2 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.37 g | - | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Azot | 0.68 g | - | |
Woda | 83.7 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central