Mollusks, clam, mixed species, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 86 kcal | - | |
Białko | 14.67 g | 29% DV | 682% D |
Tłuszcz | 0.96 g | 1.2% DV | |
Węglowodany | 3.57 g | 1.3% DV | |
Skrobia | 1.4 g | - | |
Woda | 78.98 g | - | |
Popiół | 1.82 g | - | |
Sód | 601 mg | 26% DV | |
Cholesterol | 30 mg | 10% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65 mg | 12% DV | 275% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 300 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.3% DV | 29.07% D |
Witamina B12 | 11.28 ug | 470% DV | 10930% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.04 mg | 3.1% DV | 71.56% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.35 mg | 2.2% DV | 50.87% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.15 mg | 3% DV | 68.84% D |
Witamina B6 | 0.01 mg | 0.6% DV | 13.68% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 1 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.2 ug | 0.2% DV | 3.88% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 90 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.38 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.89 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.01 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 90 ug | 10% DV | 233% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0.5% DV | 11.63% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.68 mg | 4.5% DV | 105% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 39 mg | 3% DV | 69.77% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.9% DV | 137% D |
Żelazo | 1.62 mg | 9% DV | 209% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 105% D |
Mangan | 0.09 mg | 3.7% DV | 85.95% D |
Fosfor | 198 mg | 16% DV | 368% D |
Potas | 46 mg | 1% DV | 22.76% D |
Selen | 30.6 ug | 56% DV | 1294% D |
Sód | 601 mg | 26% DV | 608% D |
Cynk | 0.51 mg | 4.6% DV | 108% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.89 g | - | |
Arginina | 1.21 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.61 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.25 g | - | |
Glicyna | 0.64 g | - | |
Histydyna | 0.3 g | - | |
Izoletyda | 0.69 g | - | |
Leucyna | 1.2 g | - | |
Lizyna | 1.12 g | - | |
Metionina | 0.42 g | - | |
Fenyloalanina | 0.56 g | - | |
Prolina | 0.5 g | - | |
Seryna | 0.69 g | - | |
Treonina | 0.7 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.6 g | - | |
Walina | 0.74 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.06 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.04 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.04 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.06 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.05 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.11 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.05 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.57 g | 1.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 1.4 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.82 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 30 mg | 10% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 78.98 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central