Fish, flatfish (flounder and sole species), raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 70 kcal | - | |
Białko | 12.41 g | 25% DV | 709% D |
Tłuszcz | 1.93 g | 2.5% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 84.63 g | - | |
Popiół | 1.22 g | - | |
Sód | 296 mg | 13% DV | |
Cholesterol | 45 mg | 15% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65 mg | 12% DV | 338% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 33 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.8% DV | 52.38% D |
Witamina B12 | 1.13 ug | 47% DV | 1345% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.5% DV | 43.96% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.04 mg | 6.5% DV | 186% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.19 mg | 3.7% DV | 106% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.8% DV | 165% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 113 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.1 ug | 0.1% DV | 2.38% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 10 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.26 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 10 ug | 1.1% DV | 31.75% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 2.8 ug | 14% DV | 400% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 2.8 ug | - | - |
Witamina E | 0.63 mg | 4.2% DV | 120% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0.2 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 21 mg | 1.6% DV | 46.15% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.1% DV | 60.32% D |
Żelazo | 0.18 mg | 1% DV | 28.57% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 122% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 17.39% D |
Fosfor | 252 mg | 20% DV | 576% D |
Potas | 160 mg | 3.4% DV | 97.26% D |
Selen | 26.6 ug | 48% DV | 1382% D |
Sód | 296 mg | 13% DV | 368% D |
Cynk | 0.32 mg | 2.9% DV | 83.12% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.77 g | - | |
Arginina | 0.9 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.38 g | - | |
Cysteina | 0.15 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.13 g | - | |
Glicyna | 0.64 g | - | |
Histydyna | 0.3 g | - | |
Izoletyda | 0.61 g | - | |
Leucyna | 1.09 g | - | |
Lizyna | 1.27 g | - | |
Metionina | 0.46 g | - | |
Fenyloalanina | 0.51 g | - | |
Prolina | 0.49 g | - | |
Seryna | 0.58 g | - | |
Treonina | 0.59 g | - | |
Tryptofan | 0.16 g | - | |
Tyrozyna | 0.48 g | - | |
Walina | 0.65 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.11 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.14 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.36 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.35 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.09 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.28 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.05 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.22 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 45 mg | 15% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 84.63 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central